تهران میزبان نهمین کمیسیون همکاری‌های مشترک ایران و قطر/ در ۸ اجلاس قبل چه گذشت؟


به نقل از

خبرگزاری موج


، نهمین اجلاس کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر در ماه جاری ۱۸ تا ۲۰ آذر، به ریاست علی‌اکبر محرابیان وزیر نیرو و رئیس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر در راستای گسترش همکاری‌های اقتصادی و تعامل سازنده دو سرزمین ایران و قطر در تهران برگزار می‌بشود و هیئتی متشکل از مسئولان بلندپایه دستگاه‌های اجرایی دو طرف در این اجلاس وجود خواهند یافت.

این کمیسیون در قالب چهار کمیته تخصصی شامل کمیته تجارت( بازرگانی، صنایع و اتاق‌های بازرگانی، بانکی، گمرکی و بیمه)، کمیته زیر ساخت ( راه و شهرسازی، کشاورزی و فناوری اطلاعات و ارتباطات و کار)، کمیته اجتماعی و فرهنگی (گردشگری و صنایع دستی، بهداشتی، علوم و پژوهش، قضائی و حقوقی) و کمیته انرژی (آب و فاضلاب، برق و نقت و گاز و محیط زیست) برگزار می‌بشود، در خلال آن تفاهم‌نامه‌ها و توافقات دو سرزمین مورد او گفت و گو و تبادل نظر قرار خواهد گرفت و در سایه آن عرصه‌های ملزوم برای پیشبرد توافقات و عمل های عملی فراهم خواهد شد.

در کمیته تخصصی تجارت ۱۷ نماینده، کمیته زیرساخت ۶ نماینده، کمیته انرژی ۷ نماینده و کمیته اجتماعی ۱۱ نماینده در سطح مدیران کل از همه دستگاه‌های دولتی وجود خواهند یافت.

ادامه مطلب
سد شوریجه سال آینده آبگیری می‌بشود

در ادامه نگاهی اجمالی به بازدید اسبق همکاری‌های اقتصادی دو سرزمین در قالب کمیسیون مشترک ایران و قطر خواهیم داشت، این همکاری‌ها از سال ۱۳۷۴ اغاز شده و تا بحال ادامه دارد و در قسمت آب و برق نیز دارای دستاوردهای مهمی را به همراه داشته است.

 

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

 اجلاس هشتم کمیسیون مشترک و سفر به دوحه

سال قبل، “علی‌اکبر محرابیان” وزیر نیرو به گفتن رئیس کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر، در راس هیئتی متشکل از مدیران عالی رتبه و ارشد دستگاه‌های اجرایی و هیئتی از تجار و فعالان اقتصادی، به منظور برگزاری هشتمین کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر عازم این سرزمین شد.

در هشتمین اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی دو سرزمین که هفدهم خرداد سال قبل در دوحه برگزار شد، همکاری‌های دوجانبه در قالب پنج کمیته “اقتصادی، بازرگانی و صنعتی”، “بانکی و مالی”، “حمل و نقل و فناوری اطلاعات”، “علمی، بهداشتی و فرهنگی، ورزشی و گردشگری” و “آب و انرژی” مورد او گفت و گو و بازدید قرار گرفت و در راستای اجرای توافقنامه‌های مصوب اجلاس‌های قبل و توافقات تازه قدم‌های عملی برداشته شد.

ادامه مطلب
پاسخگویی دولت سیزدهم به مطالبات انباشته مردم خوزستان در قسمت آب و برق/ تولیدات کشاروزی استان با مدیریت مناسب منبع های آب رکورد ناکامی

بر این مبنا سند تفاهم‌نامه‌ هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر بین علی اکبر محرابیان و شیخ محمد بن حمد بن قاسم آل ثانی رؤسای ایرانی و قطری کمیسیون مشترک دو سرزمین در شهر دوحه به امضا رسید. این تفاهم‌نامه در محورهای ترانزیت، حمل و نقل، صنعت و تجارت، انرژی، گمرک و مناطق آزاد، گردشگری، میراث فرهنگی، کشاورزی، ورزشی و غیره به امضا رسید.

علی اکبر محرابیان طی سخنانی در نشست رسمی هشتمین اجلاس کمیسیون مشترک ایران و قطر، رویکرد دولت سیزدهم در گسترش روابط بین‌المللی را مورد اصرار قرار داد و اظهار کرد: با دقت به روابط قبل باید این اجلاس به نوعی فصل نوینی از گسترش همکاری‌ها بین دو سرزمین باشد.

بنا بر این گزارش یکی از با اهمیت ترین استراتژی‌های دولت در حوزه سیاست خارجی، گسترش روابط با کشورهای همسایه است و به این علت مقدمات برگزاری نهمین اجلاس کمیسیون همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر در تهران فراهم شده است.

 

اصفهان میزبان اجلاس هفتم کمیسیون مشترک

دور تازه همکاری‌های اقتصادی مشترک ایران و قطر در سال ۱۳۹۸ اغاز شد و ۲۲ دی ماه این سال رئیس جمهور زمان در دیدار با امیر قطر راه اندازی کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی را اظهار و اصرار شد نشست‌های آن به طور سالانه و منظم برگزار بشود.

در پی این اتفاقات معاون اول رئیس جمهور زمان مصوبه هیئت وزیران درمورد تعیین وزیر نیرو به گفتن دستگاه مسئول کمیسیون مشترک اقتصادی جمهوری اسلامی ایران و قطر را ابلاغ کرد. در این بین شیوع کرونا برگزاری نشست‌های حضوری را با وقفه‌هایی روبه رو کرد، در عین حال روسای کمیسیون‌های ایرانی و قطری در نشست‌هایی آنلاین و ویدئو کنفرانسی موارد مشترک را به او گفت و گو گذاشتند و عرصه برگزاری اجلاس هفتم در اصفهان را فراهم آوردند.

ادامه مطلب
مراسم قرعه کشی چهل و چهارمین جشنواره حساب‌های قرض‌الحسنه بعد‌انداز بانک سپه برگزار شد_دلچسب

هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر چهارم آذر ماه ۱۳۹۹ در شهر اصفهان با مسئولیت وزارت نیرو برگزار شد. تأسیس مراکز تجاری بین قسمت‌های خصوصی دو سرزمین و راه اندازی کارگروه مشترک تجاری، توافق برای استقرار وابسته بازرگانی در سفارتخانه‌های دو سرزمین در تهران و دوحه، منفعت گیری از بندرگاه‌های دو سرزمین برای گسترش صادرات و واردات کالا و همکاری اتاق‌های بازرگانی اهم توافقات حاصله بر پایه صورتجلسه هفتمین اجلاس کمیسیون مشترک می بود.

 

اجلاس ششم و امضای تفاهمنامه در ۱۴ بند

ششمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر با مسئولیت وزارت صنعت معدن و تجارت در ۲۳ اردیبهشت ۱۳۹۷ در دوحه برگزار شد و اهم توافقات آن “امضای سند یادداشت تفاهم در ۱۴ بند با توافقاتی در عرصه‌های اقتصاد و تجارت، اندوخته‌گذاری حمل و نقل، ارتباطات، کشاورزی و محیط زیست، انرژی، مناطق آزاد تجاری و صنعتی، ساخت و ساز، گسترش آموزش و پرورش و آموزش عالی، بهداشت، گمرک، استاندارد و ورزش و فرهنگ می بود. این چنین در حوزه انرژی طرف قطری علاقه‌مندیش برای مذاکره با ایران درمورد راه‌های همکاری در پروژه های برق و نیروگاه و راه‌های اجرای آن خبرداد.”

ادامه مطلب
کمتر از سه سال به اندازه ۳۰ سال قبل کار شده است_دلچسب

 

 اجلاس پنجم و پیگیری توافقنامه‌ها

پنجمین اجلاس کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی ایران و قطر نیز با مسئولیت وزارت امور خارجه در ششم اردیبهشت سال ۱۳۸۵ برگزار و پیگیری توافقات قبلی و تفاهمنامه‌های جدیدی را در دستور کار داشت.

 

 اجلاس چهارم؛ ۳ موافقتنامه و ۳ تفاهم

توافق اولیه برای برگزاری چهارمین اجلاس در اسفندماه سال ۱۳۸۳ در دوحه حاصل شد. وزارت بازرگانی زمان به گفتن مسئول کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی دو سرزمین درنظر داشت علاوه بر تنظیم یادداشت‌تفاهم جامع و سودمند، مقدمات امضای چند سند و برگزاری چند برنامه را همزمان با اجلاس مزبور، فراهم آورد که امضای اولیه چند سند همکاری، موافقتنامه معاضدت قضائی، موافقتنامه انتقال محکومین به زندان، یادداشت‌تفاهم همکاری گمرکی دوکشور، یادداشت‌تفاهم همکاری شیلات دو سرزمین و یادداشت‌تفاهم همکاری بانکی بین بانک‌های مرکزی دوکشور از جمله آنها می بود.

 

 اجلاس سوم و میزیانی تهران

سومین اجلاس همکاری‌های مشترک اقتصادی ایران و قطر در خرداد ماه ۱۳۷۹ و در اغاز سفر امیر قطر به تهران برگزار و طی آن تمهیدات ملزوم برای انعقاد شش سند همکاری همزمان با سفر امیر قطر به تهران صورت گرفت که موافقتنامه اجتناب از اخذ مالیات مضاعف، موافقتنامه همکاری‌های فرهنگی و هنری، یادداشت‌تفاهم همکاری‌های بهداشتی (ناظر بر اعزام کادر پزشک و پرستار ایرانی به قطر)، یادداشت‌تفاهم همکاری خبرگزاری‌های دو سرزمین، یادداشت‌تفاهم همکاری‌های هواپیمایی دو سرزمین و برنامه آموزشی و موافقتنامه علمی دو سرزمین از دستاوردهای آن می بود.

ادامه مطلب
تشکیل نیروگاه‌های حرارتی رشد 2 درصدی داشته است_دلچسب

 

اجلاس دوم؛ امضای تفاهم در ۲۶ بند

دومین اجلاس کمیسیون های مشترک همکاری در بهمن ۱۳۷۷ در دوحه برگزار شد و طی آن یادداشت‌ تفاهمی در ۲۶ بند به امضای رسید. پیشبرد توافقات اجلاس اول و از جمله توافق بر سر تأسیس مرکز تجاری در بوشهر و دوحه، مطرح موافقتنامه حمل و نقل دریایی، پاراف پیش‌نویس موافقتنامه تشویق و حمایتمتقابل از اندوخته‌گذاری، استقبال از تأسیس اتاق مشترک بازرگانی برخی موضوعاتی می بود که بعدها در قالب سند همکاری به امضای مقام های مسئول دوکشور رسید.

 

اجلاس یکم و امضای تفاهمنامه ۱۷ بندی

بنا بر این گزارش برگزاری نخستین اجلاس مشترک ایران و قطر در سال ۱۳۷۴ و در سفر حجت الاسلام ناطق نوری رئیس زمان مجلس به دوحه کلید خورد و طی آن دو طرف نسبت به برگزاری کمیسون مشترک ابراز تمایل و توافق کردند. اولین اجلاس در مراسم افتتاح خط آهن مشهد، سرخس، تجن طی روزهای ۲۳ و ۲۴ اردیبهشت ۱۳۷۵ در مشهد با وجود وزیر زمان امور اقتصادی و دارایی و وزیر بازرگانی قطر، برگزار و یادداشت‌ تفاهمی در۱۷ بند به امضا رسید.



آیا این خبر سودمند می بود؟




منبع

پیشنهاد ما به شما

تولید ۲ خودروساز مجددا به بیش از ۴ هزار دستگاه در روز رسید

تشکیل ۲ خودروساز مجددا به بیشتر از ۴ هزار دستگاه در روز رسید_دلچسب

به گزارش دلچسب سازمان گسترش و نوسازی صنایع ایران: آخرین مطالب تشکیل ۲ خودروساز مجددا …