باید برای نخبگان سرزمین زمان‌های زیاد تر فراهم بشود


به نقل از

خبرگزاری موج


، سالن جابربن حیان دانشگاه پرورش مدرس عصر چهارشنبه و به مناسبت فرارسیدن ۱۶ آذر روز دانشجو میزبان روح الله دهقانی فیروزآبادی می بود.

در این مراسم که با نشست سوال و جواب درخصوص فعالیت‌های بنیاد ملی نخبگان همراه می بود، دهقانی که سکانداری بنیاد ملی نخبگان را نیز مسئولیت دار است، در او گفت‌وگویی آزاد و بی واسطه، به سؤالات و نقطه نظرهای دانشجویان جواب داد.

مطرح مسائلی همچون ناامیدی جوانان و مهاجرت نخبگان در نتیجه بی توجهی بنیاد ملی نخبگان به آنها، نبوده است ربط بین صنعت و دانشگاه، الزام دقت هرچه زیاد تر به حوزه هوش مصنوعی به خصوص در حوزه زیست فناوری، مشکل سنوات تحصیلی و معیشت دانشجویان تحصیلات تکمیلی و چرایی پرداخت نشدن حقوق به آنها، بی توجهی به حوزه علوم انسانی، فساد اداری و بی توجهی به با لیاقت سالاری، مشکل تحول اقلیم، تورم اقتصادی و چالش حق مالکیت مادی و معنوی آخر نامه های دانشجویی و نبوده است اتاق مادر و فرزند در دانشگاه ها برای دانشجویان متاهل از جمله مسائلی می بود که ۶ تن از نمایندگان تشکل های دانشجویی و تعدادی از دانشجویان در قسمت تریبون آزاد به آن ها پرداختند.

ادامه مطلب
مدیرعامل شستا بر شتاب در اجرای پروژه‌های گسترش‌ای تاپیکو اصرار کرد_دلچسب

 

اکنون در دنیا او گفت و گو مهاجرت از فناوری به عشایر فناوری رسیده

رییس بنیاد ملی نخبگان در خصوص یکی از دغدغه های نقل شده در این نشست که از سوی دانشجویان با گفتن ناامیدی و مهاجرت نخبگان از سرزمین نقل شد، ضمن تایید این قضیه که اتفاق مهاجرت در سرزمین وجود دارد و بعضا در کشورهای دیگر هم وجود دارد، به اتفاق تازه عشایر فناوری اشاره کرد و او گفت: یک اتفاق هایی اکنون وجود دارد که به آن عشایر فناوری می گویند و حتی دیگر از او گفت و گو مهاجرت فناوری هم قبل است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

دهقانی فیروزآبادی افزود: این بدان معنی است که یک نفر قبلا تصمیم می گرفت که برای زندگی به یک سرزمین اروپایی برود اما اکنون در حوزه های فناوری نوظهور همانند هوش مصنوعی و اطلاعات، یک جامعه ای درست شده با گفتن عشایر فناوری که آدم ها اصلا دیگر به هیچ جا پایبند نیستند، به طوریکه اگر در سرزمین امارات فرصتی است به آنجا یا سپس به جستوجو فرصتی دیگر امکان پذیر به آلمان و اگر هم مجددا در ایران خوب می بود به کشوربازمی گردد.

ادامه مطلب
مجلس میزبان مدیر عامل شرکت ایران ماشین می‌بشود

وی با گفتن این که اکنون رقابت جذب نخبگان در دنیا به رقابتی سنگین تبدیل شده، تصریح کرد: کشورهای همسایه که یک وقتی در خواب بودند و اصلا توجهی به این حوزه نداشتند فهمید شدند که اگر ایران امروز با وجود تحریم های بین المللی به یک اقتدار بین المللی منطقه ای دست یافته ریشه آن متمرکز بر علم و فناوری به خصوص در ۲۰ سال قبل بوده است.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور با اصرار بر این که، نیاز به نیروی انسانی متخصص به شدت در دنیا افزایش یافته، با ذکر مثالی افزود: اکنون پیش بینی شده که دنیا تا سال ۲۰۳۰ یعنی هفت سال دیگر با افت۱۸ میلیون نفری نیروی متخصص در حوزه پزشکی و سلامت روبه رو می بشود.

او همین طور گفت: از این رو بطور قطع آنها به خصوص همسایگان ما اغاز می کنند به جذب نخبگان ایران و یک دانشجو و استادی که سرزمین برای آن ۲۰ تا ۳۰ سال هزینه کرده و پرورش داده را با ماهی ۲۰ هزار دلار که برای آنها هم می ارزد جذب می کنند. این در حالیست که اگر قبلا یکی می خواست از حوزه پزشکی از سرزمین خارج بشود یک تا دو سال زمان می برد و با آزمون و کلی شرایط سخت همراه می بود، درصورتی که اکنون با یک مصاحبه تلفنی ظرف سه ماه نخبه به سرزمین همسایه می رود و اغاز به کار می کند و آنها هم شرایط را زیاد زیاد سهل کرده اند و بطور قطع به سود شان است چون یکی دیگه کاشته است و گلاب آن را آنها می گیرند.

ادامه مطلب
برگزاری سی‌ودومین کنفرانس بین‌المللی برق با شراکت همراه اول_دلچسب

 

همه سرزمین برای نگه داری نخبگان مسئول می باشند

رییس بنیاد ملی نخبگان در ادامه گفت: به این علت این که قضیه مهاجرت در سرزمین وجود دارد قطعی است و یکبار دیگر عرض کردم به گفتن یکی از افرادی که دغدغه مند این حوزه است و معتقدم قضیه مهاجرت در سرزمین فقط یک نفر پاسخگو ندارد و همه سرزمین از مردم، مجلس، دولت و قوه قضائیه گرفته همه در برابر نگه داری توانایی های برتر و هوشمند پاسخگو و مسوول می باشند.

دهقانی افزود: بنده هم به گفتن یک عضو از دولت و یکی از بلندگوهای داد و بیداد سر این او گفت و گو هستم برای این که پشتیبانی کنیم برای نگه داری نخبگان، اما خواهش من از جامعه دانشگاهی این است فقط قضیه نخبگان را دولتی ندانند و این نگاه که هزینه کنید، پول دهید و امکانات برای نگه داری نخبگان فراهم کنیم نگاه صحیحی نیست.

ادامه مطلب
۴ لایحه دیپلماسی اقتصادی به مجلس ارسال شد

وی با گفتن این که نخبه فردی است که از جامعه اطراف خود برتر است و برتری هم در همه ابعاد است و اصطلاحا چند بعدی است، اصرار کرد: این بدان معنی است که همانطور که نخبه باهوش تر، پرکارتر، پرتلاش است در عین حال صبورتر است و به مردم هم عشق بیشتری می ورزد در غیر اینصورت این فرد توانایی برتر است و نمی توان اسم نخبگی روی فرد گذاشت.

معاون علمی، فناوری و اقتصاد دانش بنیان رییس جمهور افزود: باید بدنبال تشکیل میدان اثرگذاری و تشکیل زمان تاثیرگذاری زیاد تر نخبگان در سرزمین باشیم.



آیا این خبر سودمند می بود؟




منبع

پیشنهاد ما به شما

امسال ۹۳ درصد سفرها در اربعین جاده‌ای بود

امسال ۹۳ درصد سفرها در اربعین جاده‌ای بود_دلچسب

به گزارش دلچسب در نشست برنامه‌ریزی سفرهای نوروزی، اربعین و حج ۱۴۰۴ ضمن تشریح برخی …