تاثییر مستقیم اضطراب و استرس بر بیماری دیابت 

سالم خبر: فرهاد اسدی، دیابتولوژیست در ادامه برنامه، او گفت: در سرزمین ما اولین فاکتور ابتلا به دیابت، اضطراب و استرس است و نداشتن تحرک کافی و تغدیه نامناسب فاکتورهای بعدی می باشند. کم‌خوابی یا بد‌خوابی از عوامل مهم در ابتلا به این بیماری است. تحول زمان خواب می‌تواند علتترشح نامنظم هورمون‌های بدن بشود‌.

اسدی به نقش ژنتیک در دیابت نیز اشاره کرد و افزود: به نظر می‌رسد که ژنتیک فقط ۱۰ تا ۲۰ درصد در دیابت موثر است، اما اصل بر خودمراقبتی است؛ ورزش اعم از پیاده‌روی روزانه یا ورزش‌های هوازی می‌تواند پشتیبانی کند. 

 ۱۱۰۰ پزشک در خدمت دیابتی‌ها 

عبدالرضا معادی، مدیر پروژه ۱۱۰۰ مطب دیابتی بنیاد امور بیماری‌های خاص فرمود: این پروژه با همکاری شرکت نوو نوردیسک پارس از سال ۱۳۹۴ به طور آزمایشی در راستای افزایش تعداد پزشکان اراعه‌کننده خدمت در حوزه دیابت به علت کمبودی که در این حوزه وجود داشت، کلید خورد. ما طی دو سال یکصد پزشک عمومی را تحت آموزش قرار دادیم تا در مطب‌های خودشان به بیماران دیابتی رسیدگی کنند سپس از آن، برسی‌ها نشان داد که آموزش پزشکان و بیماران دیابتی توانست به افت عوارض بیماری دیابت پشتیبانی کند. به  همین علت  از سال ۱۳۹۶ پروژه ۱۱۰۰ مطب تعریف شد و نزدیک ۵۰۰ پزشک، که زیاد تر آنها دارای مطب می باشند، آموزش داده شدند. کاری که آنها انجام خواهند داد در راستای درمان بیماران دیابتی، پیشگیری از عوارض بیماری و اقتصاد سلامت آنها است. 

ادامه مطلب
الکل سالانه جان ۲.۶ میلیون نفر را در جهان می‌گیرد_دلچسب

این پزشک در تعریف اقتصاد سلامت گفت: اقتصاد سلامت، یعنی مدیریت هزینه‌های درمان بیماری دیابت و منفعت گیری از داروهایی که هزینه کمتر و اثربخشی بیشتری دارد. اکنون  برخی از شرکت‌های بیمه‌‌، دیابت را تحت پوشش خود دارند اما باید تلاش بشود که سهم دیگر بیمه‌ها نیز افزایش اشکار کند.

او تشریح کرد:  اکنون به علت تکمیل تعداد پزشکان مقصد در تهران، نگاه ما زیاد تر در شهرستان‌ها است و می‌خواهیم این پروژه را در استان‌های گوناگون گسترش دهیم. اکنون ظرفیت در تهران تکمیل است و مقصد‌مان این است که کیفیت خدمات را بالا ببریم.

ادامه مطلب
۵۰ درصد ایرانی‌های بالای ۳۰ سال تحرک کافی ندارند

معادی خاطرنشان کرد:  طی سال‌های قبل از هر ۱۶ بیمار دیابتی یک بیمار موفق می‌شد که دیابت خودش را به‌طور دقیق کنترل کند و یکی از علت‌های این ماجرا،  نبوده است مراکز اراعه خدمات یا آموزش نادرست می بود. اما امیدواریم که با پشتیبانی این روش، تعداد بیماران موفق افزایش اشکار ‌کند. 

او درمورد برنامه یک روز با دیابت گفت: این برنامه یک یک الگوسازی است و در این برنامه برای اولین‌بار، فرد دیابتی در کنار پزشک  آموزش‌دیده در عرصه دیابت و انجمن‌های دیابتی قرارگرفته‌اند که در رابطه مسائل و مشکلات و پیروزی‌هایشان تبادل‌نظر کنند و خانواده‌ها هم طی یک برنامه آموزشی با رویکرد خود مراقبتی در جریان مشکلات  باشند.

او در خصوص اهداف این نوع برنامه ها اضافه کرد: مقصد اول، افزایش دانش پزشکان است و مقصد دوم، یادگیری خودمراقبتی توسط بیمار و تشکیل الگوی برنامه برای کل سرزمین است.

ادامه مطلب
نسبت به مطالبات پرستاران دقت نکردند شما دقت کنید!_دلچسب

 *یک برنامه منظم*

حسن دهقانی ۲۷ سال است که با دیابت زندگی می‌کند و ۲۰ سال آن را بازرس انجمن دیابت هم بوده است. او از دو منظر او گفت و گو دیابت را تشریح می‌کند هم از نگاه یک بیمار و هم از نگاه یک مسئول.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

او عدم دسترسی به‌موقع و به‌جا به نیازهای درمانی را با اهمیت ترین معضل بیماران دیابتی می‌داند و در رابطه مسئولیت، بر این باور است که در مسیر کار او با وجود کوششهای زیاد با مانع ها اداری و بخشنامه‌های بسیاری روبرو می‌بشود که شرایط را برای افرادی که تصمیم پشتیبانی به جامعه دیابتی دارند ناهموار می‌کند.

او توضیح می‌دهد: در ۳۶ سالگی به دیابت  نوع دو مبتلا شدم و هشت سال، آن را با دارو کنترل کردم. سپس از هشت سال ناچار شدم روزی سه بار انسولین مصرف کنم. صبح‌ها مقداری انسولین طویل تاثییر می‌زنم و ظهر و شب، قبل از غذا انسولین سریع الاثر  تزریق می‌کنم .

ادامه مطلب
یک بیماری ناشناخته در ساحل عاج هفت کودک را به کام مرگ کشاند

دهقانی که سال‌ها از نزدیک با مشکلات افراد دیابتی آشنا است، توضیح می‌دهد: اساتید تغذیه روی سه «ت» اصرار دارند که برای تغذیه یک دیابتی زیاد اهمیت دارد. تناسب، اعتدال و تنوع. احتمالا این‌ها  واژگان معمولی باشند، اما در او گفت و گو تغذیه باید کاملاً مراعات شوند. احتمالا از دید افراد عادی یک فرد دیابتی نباید سراغ بستنی و شیرینی‌جات برود اما اگر این سه اصل را مراعات کند در یک بازه وقتی طویل می‌تواند مواد شیرین هم بخورد. تغذیه برگرفته از هرم غذایی است که در نوک هرم، گلوکز و قند قرار دارد و در کف آن، سبزیجات آمده‌اند. هر چه مقدار به سمت پایین می‌رویم کمیت و کیفیت غذا افزایش اشکار می‌کند. در واقع باید نصف بشقاب غذای فرد دیابتی سبزیجات باشد، یک‌سوم آن حاوی پروتئین و یک‌سوم دیگرش کربوهیدرات تا بتواند قند خون را کنترل کند.

ادامه مطلب
راز افزایش طول عمر ژاپنی‌ها


منبع

پیشنهاد ما به شما

سه انتصاب جدید در سازمان غذا و دارو

سه انتصاب تازه در سازمان غذا و دارو_دلچسب

به گزارش دلچسب سالم‌خبر: معاون وزیر و رییس سازمان غذا و دارو در احکام جداگانه …