، اجلاس سوم مدیران مراکز و گروههای علمی قرآنی قم در سالن اجتماعات ساختمان انجمنهای علمی جامعه المصطفی برگزار شد.
در این اجلاس که با سخنان حجتالاسلام ملکی قائممقام مدیر حوزههای علمیه سرزمین اغاز شد، ده نفر از مدیران گزارشهای مراکز و ایدههای نوین قرآنی را نقل کردند و خبر تصویب و اغاز به کار انجمن قرآنپژوهی حوزه توسط حجتالاسلام وقتی داده شد.
اراعه گزارش کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای و برگزاری اجلاسهای آن در هفت استان و هشت سرزمین از دیگر قسمتهای این اجلاسیه می بود.
در اجلاس سوم مدیران مراکز و گروههای علمی قرآنی قم گزارش مفصلی از فعالیتهای قرآنی جامعه المصطفی توسط حجتالاسلام رفیعی گفتن شد و نیز خبرنامه بینالمللی قرآن انجمن توضیح داده شد.
حجتالاسلام رضایی اصفهانی رئیس انجمن قرآنپژوهی حوزه در این جلسه ضمن خوشامدگویی در رابطه اهمیت مصحف مشهد رضوی و تاریخچه نسخ خطی گفت و نیز شیخ حرب از طلاب غزه سخنانی در رابطه تأثیر قرآن در مقاومت غزه مطالبی را گفتن نمود.
برپایی ۲۴۰۰ محفل قرآنی و ۱۵۰۰ نشست و کنگره قرآنی توسط جامعهالمصطفی
حجتالاسلام رفیعی، در این اجلاس سوم ضمن اراعه گزارشی از فعالیتهای قرآنی و حدیثی جامعهالمصطفی، به برخی از محورهای آماری اشاره نمود و با گفتن این که جامعهالمصطفی ۴۶ محور فعالیتی را در حوزه قرآن و حدیث ترسیم کرده، اظهار داشت: جامعه المصطفی بالغ بر ۵۳۰ مرکز و دارالقرآن را در سراسر عالم تأسیس نموده است.
مدیرکل قرآن و حدیث جامعهالمصطفی گزارشی از فعالیت ۲۰ گروه علمی واحدهای داخل ایران اراعه و با گفتن این که ۷ گروه علمی قرآنی نیز در خارج از سرزمین راهاندازی شده است. اظهار داشت: طراحی ۴۵ رشته و گرایش در حوزه دانشی قرآن و حدیث المصطفی از جمله دستاوردهایی است که هم اکنون نزدیک به ۲۰ گرایش آن در مجموعههای آموزشی جامعهالمصطفی اجرا خواهد شد.
وی با گفتن این که نزدیک به ۵ هزار نفر از جامعه المصطفی در رشتههای قرآنی مشغول تحصیل و نزدیک به ۴ هزار نفر از جامعه المصطفی حافظان کل قرآن کریم می باشند، خاطرنشان کرد: تا بحال بیشتر از ۳۰ کرسی نظریهپردازی و علمیترویجی در موضوعات قرآنی و قریب ۱۵۰۰ نشست، همایش و کنگره قرآنی در کشورهای گوناگون برقرار شده است.
حجتالاسلام رفیعی به پرورش نزدیک به ۱۴۰۰ پژوهشگر قرآنی و فعالیت ۱۲ انجمن قرآنی و حدیثی در نمایندگیهای داخل سرزمین اشاره نمود و اذعان داشت: گستره برنامههای ترویجی جامعهالمصطفی در راستای تشکیل فرهنگ انس با قرآن و حدیث صورت میگیرد؛ برپایی ۲۴۰۰ محفل قرآنی، ۷۵ نمایشگاه قرآنی و برگزاری بیشتر از ۱۷۰۰ مسابقه قرآنی با شراکت ۳۲ تشکل قرآنی بینالمللی تنها قسمت کوچکی از فعالیتهای قرآنی جامعهالمصطفی است.
شراکت ۱۴۸ مرکز علمی در برپایی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی آیت الله خامنهای
حجتالاسلام موسوی، در ادامه با گفتن این که در مراسم افتتاحیه نمایشگاه دستاوردهای پژوهشی المصطفی از مجوز چهار نشریه تازه مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث رونمایی خواهد شد، اظهار داشت: مجتمع آموزش عالی قرآن و حدیث ۶ مجله علمی با رتبههای الف و ب را در محورهای قرآنی به چاپ میرساند.
وی در ادامه گزارشی از برپایی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای اراعه و از شراکت ۱۴۸ مرکز در این کنگره خبر داد و خاطرنشان کرد: این کنگره مبتنی بر ۲۰ محور، گروهها و کارگروههای بسیاری را راهاندازی نموده است.
دبیر اجرایی کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی آیت الله خامنهای با گفتن این که ناظر استقبال بینظیری از این کنگره بوده، بیشتر از ۲۴۸۰ چکیده به دبیرخانه کنگره واصل و ۱۷۱۲ اصل مقاله نیز دریافت شد، اظهار داشت: سپس از ۲۰ مرحله برسیهای تخصصی، تنها ۵۴۰ مقاله داخل فرایند پذیرفتن و چاپ شدند.
حجتالاسلام موسوی با پافشاری بر این که سپس علمی رهبر معظم انقلاب اسلامی ناشناخته است، یادآور شد: کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی امام خامنهای در ۱۳ استان و شهر برگزار میگردد که نخستین اجلاس آن در تهران با وجود اساتید، طلاب و دانشجویان در دانشگاه آزاد اسلامی برقرار شد.
وی با گفتن این که برای هر کنگره نرمافزار مخصوصی طراحی شده و سپس از برگزاری ۱۳ اجلاس کنگره نرمافزار جامعی به همت مرکز کامپیوتری علوم اسلامی (نور) تدوین و رونمایی خواهد شد، اظهار داشت: قم، تهران، اصفهان، مشهد، تبریز، پاکستان، هند، سوریه و لبنان و تعدادی از کشورهای آفریقایی از جمله مکانهای برگزاری این کنگره می باشند.
حجتالاسلام موسوی تصریح کرد: بیشتر از ۵۰ نشریه علمی اظهار آمادگی نمودهاند تا مقالات برگزیده کنگره بینالمللی اندیشههای قرآنی آیت الله خامنهای را نشر دهند.
منبع