۲۰۰ سرزمین در COP28 برای افت مصرف سوخت‌های فسیلی با یکدیگر توافق کردند

بیست‌وهشتمین اتفاقات اقلیمی سازمان ملل یا COP28، در دبی به آخر رسید و کشورها با یکدیگر توافق کردند که مصرف سوخت‌های فسیلی را افت دهند. «سلطان الجابر» که ریاست این اجلاس را بر مسئولیت داشت، می‌گوید توافق آن‌ها تاریخی بوده است، اما تردیدهایی درمورد اثربخشی این توافق وجود دارد و برخی اعتقاد دارند که این عمل های کافی نیست.

به نقل از رویترز، نمایندگان نزدیک به ۲۰۰ سرزمین در اجلاس اقلیمی COP28 توافق کردند که برای دفع شدیدترین صدمه‌های تغییرات اقلیمی، مصرف جهانی سوخت‌های فسیلی را افت دهند. برخی کارشناسان از این توافق به‌گفتن آغازی بر آخر عصر نفت یاد کرده‌اند.

این توافق در شرایطی در دبی حاصل شد که سیاست‌مداران کشورها نزدیک به دو هفته درحال مذاکرات فشرده بودند تا درنهایت پیامی محکم را به اندوخته‌گذاران و قانون‌گذاران کشورها برسانند. بااین‌حال، همان گونه که سلطان الجابر نیز پافشاری کرده است، پیروزی این توافق به شیوه اجرای آن بستگی دارد.

ادامه مطلب
ذرات شیر گاو می تواند به حل یکی از چالشی ترین معماهای پزشکی پشتیبانی کنند_دلچسب

برخی کشورها بابت حصول این توافق ابراز خرسندی کردند. «اسپن بارت ایده»، وزیر امور خارجه نروژ او گفت: «این نخستین‌بار است که جهان حوالی یک متن آشکار مبنی بر نیاز به فاصله‌گرفتن از سوخت‌های فسیلی متحد شده.»

رویترز می‌گوید بیشتر از ۱۰۰ سرزمین سخت در تلاش بودند تا در COP28 مقصد‌گذاری برای خروج از دوران منفعت گیری از نفت، گاز و زغال‌سنگ را ممکن کنند اما با مقاومت سنگینی از سوی گروه اوپک مواجه بودند. این گروه معتقد می بود که جهان بدون حذف برخی از سوخت‌های خاص نیز می‌تواند تشکیل آلودگی را افت دهد.

ادامه مطلب
۱۵ بازی برتر جنگ جهانی دوم که از شما یک سرباز واقعی می‌سازند

توافق COP28 برای افت منفعت گیری از سوخت‌های فسیلی چه می‌گوید؟

مطابق این توافق، از کشورها خواسته شده است تا به روشای منصفانه، منظم و متساوی از منفعت گیری از سوخت‌های فسیلی در نظام انرژی خود فاصله بگیرند. این پیمان مقصد دستیابی به «خالص کربن صفر» تا سال ۲۰۵۰ را جستوجو می‌کند.

توافق COP28 از دولت‌ها خواسته است تا به‌طور خاص با سه‌برابرکردن ظرفیت منفعت گیری از انرژی‌های تجدیدپذیر در جهان تا سال ۲۰۳۰، با شتاب‌دادن به افت منفعت گیری از زغال‌سنگ و تسریع فناوری‌های جذب و ذخیره‌سازی کربن به نگه داری محیط‌زیست پشتیبانی کنند.

بااین‌حال، منتقدان باور دارند که این توافق کافی نیست. «ریچل کلی‌توس»، مدیر سیاست‌گذاری اتحادیه دانشمندان دلواپس (Concerned Scientists)، این پیمان را تحسین کرد اما پافشاری نمود که این توافق نمی‌تواند کشورهای ثروتمند را به اراعه بودجه به کشورهای درحال‌گسترش برای دوری از سوخت‌های فسیلی متعهد کند. درنتیجه به گمان زیادً زیاد از کشورهای با درآمد پایین یا متوسط هم چنان در حرکت به‌سمت فناوری‌های تازه با مشکل مواجه خواهند می بود.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

منبع

ادامه مطلب
قیاس کارمزد + سقف تراکنش_دلچسب

پیشنهاد ما به شما

سریع‌ترین مینی کامپیوتر

نسخه تازه سریع‌ترین مینی کامپیوتر جهان با پردازنده گرافیکی 4090M معارفه شد_دلچسب

به گزارش دلچسب مینی‌پی‌سی FEVM FN60G WE با طراحی زیاد شبیه با مک استودیو و …