اعضای انجمن بلاکچین باور دارند که اتفاق خودتنظیمگری قرار است بهگفتن پلی بین حاکمیت و کسبوکارهای حوزه تبادل عمل کرده و قانونگذاری به شیوه قهرآمیز حاکمیت را با انعطاف همراه سازد. بدین منظور، کسبوکارهای حوزه تبادل رمزارز باید برای ادامه فعالیت خود از طریق یکی از سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و سازمان نصر عمل کنند.
نشست خبری اعضای کارگروه تبادل انجمن بلاکچین ایران با اصحاب رسانه بهمنظور خبررسانی حوالی قضیه خودتنظیمگری کسبوکارهای حوزه تبادل در روز یکشنبه، هشتم بهمنماه برگزار شد.
«خودتنظیمگری یعنی قانونگذاری توسط نهادهای مردمی»
«کاوه مشتاق»، مدیرعامل انجمن بلاکچین ایران، در این نشست با اشاره به این که خودتنظیمگری بهمعنی قانونگذاری توسط نهادهای مردمی است، او گفت: «تنظیمگری کسبوکارهای حوزه تبادل بر مسئولیت سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و نصر تهران است.» او اشاره کرد که بعد از این اتفاق، کسبوکارهایی که قبلاً درگاه داشتند نیز اکنون مجدد باید توسط یکی از سه نهاد حرف هایشده، ثبتنام شوند تا در روال قانونگذاری قرار بگیرند.
به حرف های مشتاق، علاوه بر موارد ذکرشده، چکلیستی شامل یکسری موارد تعبیه شده است که مطابق آن، کسبوکارها در ابتدا باید چک شوند و درصورت دارابودن معیارهای ملزوم، اجازه مبادله داشته باشند.
«مهکامه شریفزاد»، رئیس کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین نیز در ادامه گفت: «جلسه جاری برای خبررسانی و فراخوان کسبوکارهای حوزه تبادل رمزارز برای تنظیمگری از طریق چهارچوبی است که به قبول حاکمیت رسیده. این کسبوکارها میتوانند از طریق ابلاغیههای سه نهاد انجمن بلاکچین، انجمن فینتک و سازمان نظام صنفی رایانهای در لیست کسبوکارهای مورد رسیدگی برای تشکلها و حاکمیت قرار بگیرند. کسبوکارهایی که در این لیست قرار بگیرند، از امروز بهسپس در دسته کسبوکارهای قانونمند قرار میگیرند.»
او با اشاره به این که کمیته خودتنظیمگری از اواسط امسال تشکیل شده است، او گفت: «کلیه روال رسیدگی به صدور معارفهنامهها برای بارگذاری در سامانه اینماد در این کمیته تنظیم شده است.» به حرف های شریفزاد، فعالانی که پیشازاین بهصورت حقیقی فعالیت میکردند، اکنون به رسمیت شناخته نمیشوند و باید ازاینبعد بهصورت اشخاص حقوقی فعالیت خود را ادامه دهند؛ چرا که چهارچوب موردتأیید SRO برای تشکلها و حاکمیت، چهارچوب حقوقی است.
«خواست کسبوکارها باید در قالب شخص حقوقی باشد»
رئیس کمیته خودتنظیمگری انجمن بلاکچین درمورد فرایند قرارگرفتن در صف رسیدگی گفت: «فعالانی که تمایل دارند در حوزه تبادل به کار خود ادامه دهند، باید خواست خود را در قالب شخص حقوقی به تشکلها اظهار کرده و بعد از گرفتن معارفهنامه و بارگذاری آن در سامانه اینماد، چشم به راه ابلاغهای بعدی برای مراعات الزامات و اخذ اینماد باشند.»
او این چنین افزود: «هرکدام از کسبوکارهایی که در این چهارچوب فعالیت میکنند، چنانچه درگاه داشته باشند، از امروز بهسپس به گمان زیادً با مسدودی درگاههایشان روبه رو خواهند شد؛ بهاختصاصی اشخاص حقیقی که تا بحال کاری برای حقوقیشدن نداشتهاند. حتی اشخاص حقوقی که درگاه ۷۸۰۰ داشته باشند ولی در چهارچوب SRO قرار نگرفته باشند نیز بهزودی درگاههایشان مسدود خواهد شد.»
شریفزاد با اشاره به این که انجمن بلاکچین میزبان اراعه اینماد به کسبوکارها نبوده و تنها قرار است معارفهنامه را در اختیار کسبوکارهای حوزه تبادل قرار دهد، او گفت: «کسبوکارهایی که ارتباطی با حوزه تبادل ندارند، درخواستی را سمت انجمن بلاکچین ارسال نکنند.»
او نیز حوالی چکلیست تهیهشده توسط انجمن گفت: «این چکلیست جهت پالایش اولیه کسبوکارها تعبیه شده و برای شناسایی کسبوکارها و ارتباطشان با حوزه تبادل است.» شریفزاد این چنین اشاره کرد که بهوسیله این چکلیست، کسبوکارهایی که سپس از اخذ گواهینامه از انجمن خارج شوند، سه بار تذکر دریافت میکنند و چنانچه سپس از آن ابهامات از بین بردن نشود، از لیست خودتنظیمگری خارج خواهد شد.
شریفزاد باور دارد که تشکلها بازوی کمکی حاکمیت برای نظارت محسوب خواهد شد و چکلیست بایدها و نبایدها را بازدید میکنند. این چنین بهگفتن پلی بین حاکمیت و کسبوکارها بهحساب میآیند.
«معظمی»، رئیس کارگروه تبادل انجمن بلاکچین نیز حوالی یکی از قوانین حاضر در این چکلیست گفت: «یکی از موارد این چکلیست ثبت آدرس دفتر و شماره تلفن کسبوکارهاست. برخورد ما برخلاف حاکمیت، قهری و صفر و یکی نیست. ضمن این که همه کسبوکارها با هر اندازهای میتوانند تنظیمگری شده و تیم خود را رشد دهند.»
منبع