سالمخبر: مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران او گفت: در برخی استانها از بیماران مبتلا به آلزایمر برای حمل مواد مخدر یا تکدیگری منفعت گیری میکنند.
معصومه صالحی مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران اظهار کرد: ما قریب به ۱۵ هزار بیمار از بدو تأسیس انجمن پذیرفتهایم که برخی از این بیماران از دنیا رفتهاند.
او گفت: اکنون نزدیک به ۴ هزار بیمار مبتلا به دمانس در تهران در این انجمن پرونده دارند و آمار مشخص می کند که ما در ایران قریب به یک میلیون و ۳۰۰ هزار بیمار مبتلا به دمانس در سرزمین داریم. در دنیا نیز ۵۵ میلیون بیمار مبتلا به دمانس(فراموشی) شناسایی شدهاند.
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران به همکاری این انجمن با سازمان بهزیستی اشاره کرد و او گفت: ما علاوه بر آنکه با سازمان بهزیستی همکاریهای مشترکی داریم، مرکز قاصدک را توانستهایم با همکاری این سازمان فعال کنیم، این مرکز روزانه و اختصاصی بیماران مبتلا به دمانس است که از سازمان بهزیستی مجوز فعالیت دارد.
وی یادآور شد: در این مرکز به طور روزانه به بیماران خدماتی همانند کادردرمانی و درمانیهای غیر دارویی اراعه میشود.صالحی، تلاش برای نگه داری خاطرات بیماران دمانس را یکی از فعالیتهای این انجمن گفت و او گفت: تلاش برای نگه داری خاطرات جاری بیماران و پیشگیری از ابتلا به آلزایمر پیشرفته، یادآوری خاطرات و فعالیتهای ذهنی بخشی از اقداماتی است که با این بیماران به طور روزانه کار میشود. در برخی از بیماران ناظر برگشت بودهایم.
لزوم تأسیس مراکز نگهداری بیماران دمانس در هر استان
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران در ادامه گفت: به لطف همین عمل های امروز برخی از بیماران که خواندن و نوشتن را هم فراموش کرده بودند، هم مینویسند، هم خاطرات را مرور میکنند.
وی با اشاره به نبوده است مرکز نگهداری بیماران مبتلا به دمانس او گفت: ما برای نگهداری بیماران مبتلا به دمانس مراکز بسیاری نداریم، طبق معمولً بیماران مبتلا به آلزایمر در مراکز شبانه روزی در کنار دیگر سالمندان نگهداری خواهد شد و نحوه برخورد و نگهداری آنها نیز تخصصی نیست.
صالحی پافشاری کرد: باید در هر استان ما یک مرکز روزانه اختصاصی افراد دمانس وجود داشته باشد و حتی مراکزی که شبانه روزی باشد تا بتواند خدماتی در خور و نیاز افراد مبتلا به دمانس به آنها اراعه دهد.
وی یادآور شد: متأسفانه بعضا گزارشهایی به دست ما میرسد که دست و پای سالمند مبتلا به دمانس را در این مراکز نگهداری میبندند و آنها را کتک میزنند که اینها به دلایل همان ناآگاهی است.
مدیرعامل انجمن آلزایمر ایران درمورد کاشت«چیپست زیر پوستی» برای بیماران مبتلا به دمانس او گفت: بهتر است چیپست زیر پوستی برای سالمندان کاشته شود، این شیوه میتواند وقتی که این بیماران گم شوند از این طریق بتوان آنها را اشکار کرد.
وی پافشاری کرد: گاه گزارشهایی به دست ما رسیده که از بیماران آلزایمر برای حمل مواد مخدر منفعت گیری کردهاند یا سالمند مبتلا به آلزایمر را به استانی دیگر منتقل کردهاند و از او به گفتن متکدی منفعت گیری کردهاند./اتفاقات ۲۴
منبع