به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
، آیین تشکر از پیشکسوتان آموزش و پرورش سراسر سرزمین با وجود و سخنرانی محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی، رضامراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش، محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی، عبدالحسین خسروپناه دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی و مهدی جمالی نژاد معاون وزیر سرزمین، با وجود جمع بسیاری از معلمان و مربیان آموزش و پرورش، در تالار اجتماعات شهید مطهری(ره) انجمن آثار و مفاخر فرهنگی برگزار شد.
محمد مهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ در این آیین او گفت: جامعهای گسترش یافته و پیشرفته است که معلمان آن در صف اول تکریم قرار گیرند. ما امروز در نظام الهی مان باید نسبت خود را با این مقصد متعالی بسنجیم. در دولت مردمی به این مهم دقت داریم و حرکت جزیرهای نداریم. همه باید کنار آموزش و پرورش باشیم چون همه از همانجا رشد کردهایم.
او گفت: بحمدالله جامعه ما جامعه کاملا فرهنگی و در مسیر رشد و تعالی قرار گرفته است. در صدر جامعه رهبرانی داریم که همیشه آموزگاران بزرگی بودهاند و می باشند. اهتمام به جایگاه معلمی افقهای دوردست را برای ما دست یافتنی میکند.
وزیر فرهنگ با اشاره به فعالیتهای این وزراتخانه تصریح کرد: در وزارت فرهنگ در همه قالب های فرهنگی و هنری فعالیت میکنیم. بنای تشکر از استادان و معلمان را داریم چرا که فرزندان ما با دیدن یک جامعه شاکر نسبت به اساتید و معلمان به این جایگاه تواضع اشکار میکند. ما در کنار وزارت آموزش و پرورش جایگاه فرهنگ سازی را با قوت ادامه میدهیم و راهی که انجمن مفاخر برای تشکر از معلمان در دستور کار قرار داده، باید اغاز یک مسیر مهم باشد که میتواند در ادامه راه، برای جامعه مان هویت ساز و آینده ساز باشد.
معلمان؛ انسان ساز و مفخر پرور
محمود شالویی رئیس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی در ابتدای این نشست با اشاره به جایگاه و اهمیت معلمان در پرورش مفاخر و مشاهیر ایران او گفت: معلمان و مربیان، نقش مهم و تاثیرگذاری در شکلگیری شخصیت مفاخر ایران زمین داشتهاند و در حقیقت مفاخر و مشاهیر ما هر کدام در مکتب و مدرسهای پای آموزش و پرورش معلم و مربی نشسته اند که بعدها، تبدیل به چهرههای تابناک عرصه علم و فرهنگ ایران شده اند.
مشاور وزیر فرهنگ در قسمت فرد دیگر از سخنان خود اظهار کرد: انجمن آثار و مفاخر فرهنگی ایران مفتخر است که در کنار ماموریت های مهم خود از جمله تکریم مفاخر و مشاهیر ایران، چاپ آثار این بزرگان و بازسازی و ترمیم آرامگاه های چهرههای برجسته عرصه علم و فرهنگ، در نشست امروز به بهانه هفته بزرگداشت معلم، معلمان پیشکسوت سراسر سرزمین را اکرام و تکریم مینماید، چرا که معلمان، انسان ساز و مفخر پرورند.
معماری آینده ایران به مدد تلاش و همت معلمان و مربیان
رضا مراد صحرایی وزیر آموزش و پرورش نیز طی سخنانی در این آیین او گفت: معلمان معمار آینده سرزمین می باشند. رهبر معظم انقلاب درمورد جایگاه و اهمیت معلم میفرمایند: معلمان زیرساخت سرافرازی سرزمین را میسازند. اقتداری که امروز به آن میبالیم، جایگاه رفیعی که در جهان اشکار کردهایم، و این که سخن برای گفتن داریم، حاصل شرف و شرافت معلمانی ایرانی است.
او در قسمت فرد دیگر از سخنان خود اظهار کرد: امروز آموزش و پرورش به مسأله اول سرزمین تبدیل شده است و اگر آموزش و پرورش را مسأله اول سرزمین بدانیم، جهش ما صد ساله خواهد می بود.
وزیر آموزش و پرورش تصریح کرد: آموزش و پرورش می تواند تعداد بسیاری از محدودیتها را رفع کند. اگر حال خوب باشد، حال جامعه نیز خوب خواهد شد. آموزش و پرورش در عرض دستگاههای دیگر نیست. مدرسه آن جایی است که اگر شکوفا شود، آینده سرزمین را شکوفا خواهد کرد.
صحرایی خبرداد: به زودی نشان ملی معلمی را در شورای عالی انقلاب فرهنگی تصویب می کنیم تا معلمان در آسمان ایران نمایان شوند و در مقام چراغ راه، روشن کننده مسیر رشد و تعالی آینده سازان ایران گردند.
آموزش و پرورش؛ برتری نظام اسلامی
دیگر سخنران این آیین، عبدالحسین خسروپناه، دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی می بود. او طی سخنانی او گفت: معلم فخر عالم و آدم است. این که انجمن آثار و مفاخر فرهنگی از معلمان تشکر میکند به این علت است که معلمی والاترین فخر است. کار معلم آن است که جهل متعلم را به علم و آگاهی بدل کند و از رهگذر این عمل، آموزش و پرورش علتپیشرفت خانواده ها و جامعه میشود.
او اضافه کرد: معلمی شغل انبیاء است. از اینرو بیشترین مقام انسانی، معلمی است.
دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی در قسمت فرد دیگر از سخنان خود پافشاری کرد: برتری مهم نظام، باید معلم و نظام آموزش و پرورش باشد و خوشبختانه با اهمیت ترین برتری ما، همین است. چرا که مهم ترین اندوخته ما که جوانان و نوجوانان سرزمین اند به وسیله معلمان پرورش و پرورش داده می شوند. لذا اوّلیت در برتری های ما با آموزش و پرورش نونهالان سرزمین است.
معلم؛ عامل تکثیر قوت گفتمانی
در ادامه این نشست، مهدی جمالی نژاد معاون وزیر سرزمین و عضو هیأت مدیره انجمن به عیب سخن پرداخت و او گفت: از هفته قبل تا اکنون مناسبتهای مختلفی در تقویم ملی ایران به ثبت رسیده است. با این توصیف، روز و هفته تکریم معلمان ایرانی شیرینی خاص خود را دارد؛ چرا که معلمان، خادمان مهم فرهنگ ایران عزیزاند.
او در قسمت فرد دیگر از سخنان خود فرمود: در عرصه جهانی برای بازدید و سنجش اقتدار یک سرزمین، به سه عامل مهم دقت میکنند: اول قوت خدادادی، دوم اقتدار اکتسابی که نمود آن در حوزههای دانشی ابراز و ظهور میکند و قوت سوم که اقتدار کامل را حادث میکند، قوت گفتمانی است؛ همانند آنچه که در شعار «استقلال، آزادی، جمهوری اسلامی» در کلام امام خمینی(ره)، ناظر آن بودیم.
عضو هیأت مدیره انجمن آثار و مفاخر فرهنگی پافشاری کرد: علی رغم این که در ایران، چهار دهه فراز و نشیب داشتیم، اما مدام ناظر استمرار و تداوم دشمنیِ دشمنان در روبه رو پایمردی و دلسوزی مردم هستیم که از جمله این مردمان شریف، معلمان ما می باشند که عامل تحکیم و تکثیر قوت گفتمانی ایران اسلامی اند.
در آخر این مراسم نیز با وجود وزیران فرهنگ و آموزش و پرورش، رییس انجمن آثار و مفاخر فرهنگی و دبیر شورای عالی انقلاب فرهنگی، از هفتاد نفر از پیشکسوتان آموزش و پرورش سراسر سرزمین با اهدای هدایایی نفیس، سپاس شد.
دسته بندی مطالب
منبع