به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
، حجت الاسلام سید ابراهیم رئیسی در پیامی به همایش ملی بزرگداشت حکیم ابوالقاسم فردوسی که توسط محمدمهدی اسماعیلی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی ، در این همایش قرائت شد، به نقش بی بدیل این شاعر نامدار در تاریخ زبان فارسی و در مسیر تکامل تمدن درخشان ایرانی-اسلامی اشاره کرد و افزود: اکنون تلاش برای بزرگ داشتن و بازشناسی اندیشه و هنر این حکیم فرزانه، به جامعه امروز و بهاختصاصی نسل جوان آتیهساز ایران اسلامی، در اغاز قدم دوم انقلاب، در مسیر همدلی و تحکیم هویت ملی-اسلامی و اعتلای الگوهای تمدنی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، نقطهای کانونی به حساب می اید.
متن مطلب رئیس جمهور به همایش ملی بزرگداشت فردوسی به این شرح است:
به نام خداوند جان و خرد کزین برتر، اندیشه بر نگذرد
تمدن و فرهنگ ایران اسلامی، یک حقیقت بزرگ در قلب پیکره تنومند تمدن درخشان اسلامی است؛ تمدنی که در اوج تاریکی قرون وسطای غرب، گوهر اندیشه را در فطرت خداجوی انسان زنده نگاه داشت و با روح معنویت متأثر از مطلب آخرین و کاملترین مطلبآور الهی، آینده بشریت را در پرتوآموزههای وحیانی و توحیدی روشنی بخشید.
در قلب این تمدن کهن شرقی، فرهنگ ایرانی، به مثابه سرچشمهای فیاض، نه فقط به جهان اسلامی عظمت داد که همچون حلقهای کانونی، نقطه پیوند زنجیره بیداری شرق و غرب شد تا جایی که در اوج مادیگرایی جهان سرگشته امروز، توانست هم چنان پرچمدار معرفت حقیقی و طلایهدار دادگری و خردورزی باشد.
در این مسیر طویل، زبان فارسی به گفتن زبان دوم جهان اسلام، درکنارکلام الهی، مدام زبان گویای معرفت، عصمت و ارادت به خاندان مطهرکرامت(علیهمالسلام) بوده است و در طول تاریخ هزار و چند صد سال قبل، بزرگانی از این سرزمین برخاستهاند که با توانایی و توانمندی بینظیر خود، با اهمیت ترین شاهکارهای هنر و تفکر بشری را آفریدندکه به کالبد تاریخ ایران در سایهسار دین اکمل خداوند، حیاتی مجدد دمیده شد.
در تاریخ این زبان و در مسیر تکامل تمدن درخشان ایرانی ـ اسلامی، یک نام نقشی بی همتا دارد و او، بیتردید فردوسی بزرگ است. شاهنامه حکیم فرزانه طوس، نماد آزادگی، دادگری، پایمردی جوانمردانه و خردورزی عجینشده با ولایتدوستی افتخارآفرین مردمان این سرزمین است؛ مردمی که همیشه کنار حق ایستادهاند، نه پشت منافع، مردمی که به هر بهایی، دست متجاوز را از خاک خود مختصر کردهاند و رستموار، قلب اهریمن را با ایمان به «وعده صادق» الهی، مقصد گرفتهاند.
فردوسی تنها یک شاعر نبوده است که او را باید جانمایه و چکیده فرهنگ ایران اسلامی دانست که هویت ایرانی را بر دو بال ایراندوستی و ولایتپذیری خاندان عصمت و طهارت(ع)، در مسیر کمال به پرواز درآورد. فردوسی حکیم در شاهنامه، کاخی بلند از نظم و قلعه بزرگی از حماسه بنا کرد که زیربنای آن از زبان فارسی و برج و بارویش از مهر علی(ع) آبادان شده است.
اکنون تلاش برای بزرگ داشتن و بازشناسی اندیشه و هنر این حکیم فرزانه، به جامعه امروز و بهاختصاصی نسل جوان آتیهساز ایران اسلامی، در اغاز قدم دوم انقلاب، در مسیر همدلی و تحکیم هویت ملی- اسلامی و اعتلای الگوهای تمدنی جمهوری اسلامی ایران در منطقه و جهان، نقطهای کانونی به حساب می اید. دولت مردمی، بر همین مبنا، با همه توان حمایتکننده بزرگداشت مفاخری چون حکیم ابوالقاسم فردوسی است و برای رشد دامنه جهانی این عمل برنامه وسیعی داشته و خواهد داشت.
در آخر ضمن سپاس از دستاندرکاران برگزاری این همایش، روز پاسداشت زبان فارسی و بزرگداشت فردوسی بزرگ را به مردم فرهنگپرور و هنردوست ایران و همه ملل فارسیزبان و دوستداران این حکیم نامدار در سراسر گیتی تبریک میگویم و برای خادمان فرهنگی سرزمین و پاسداران فرهنگ و زبان فارسی، توفیقات روزافزون مسئلت دارم.
سید ابراهیم رئیسی
رئیس جمهوری اسلامی ایران
دسته بندی مطالب
منبع