به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
، اتاقهای سهگانه از مصوبه مجلس برای تعطیلی روز شنبه در جریان اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری حمایتکردند.
این بیانیه به امضای صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران ، مجتبی صفائی، رئیس اتاق اصناف ایران و بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران رسیده و در آن ضمن تقدیر از درایت مجلس، نکاتی برجسته این مصوبه برای استحضار اعضای شورای نگهبان، فعالان اقتصادی و افکار عمومی تشریح شده است.
متن کامل بیانیه اتاقهای سهگانه در حمایتاز تعطیلی روز شنبه
با سلام و احترام
همانگونه که کلیه فعالان اقتصادی مستحضر می باشند، در هفتههای تازه، نوشته تحول روزهای کاری ذیل اصلاح ماده ۸۷ قانون مدیریت خدمات کشوری و تعطیلی پنجشنبه یا شنبه بهگفتن گزینههای جانشین در مجلس شورای اسلامی نقل گردیده است که با درایت مجلس محترم روز شنبه بهگفتن روز تعطیل مصوب و به شورای محترم نگهبان ارسال گردیده است. در این راستا، اتاقهای سهگانه بازرگانی، تعاون و اصناف به نمایندگی از فعالان اقتصادی در حوزه قسمت خصوصی، تعاونی و اصناف ضمن سپاس از درایت و دوراندیشی نمایندگان معزز مجلس شورای اسلامی، نکاتی را در الزام قبول این مصوبه جهت استحضار اعضاء محترم شورای نگهبان، فعالان محترم اقتصادی و افکار عمومی به استحضار میرساند:
او گفت و گو ساماندهی تعطیلات در ایران زمانها محل او گفت و گو و او گفتوگوی کارشناسان بوده است. وجود طیفی از تعطیلات مذهبی و ملی و همپوشانی آن با تعطیلات آخر هفته، مدام جهت بلاتکلیفی قسمت عظیمی از فعالان اقتصادی در خصوص تعطیل یا غیر تعطیل قلمداد نمودن این روزها بوده است. از طرف دیگر برخلاف فکر عموم، مجموع تعداد تعطیلات آخر هفته و مناسبتی سرزمین بیشتر از تعطیلات در اکثر نقاط دنیا نبوده و اکنون، با رأی مثبت نمایندگان محترم مجلس شورای اسلامی و با اضافه شدن یک روز دیگر به تعطیلات آخر هفته، مجموع تعطیلات در ایران به دیگر کشورها نزدیک خواهد شد و امید میرود اهداف لایحه فوقالذکر محقق شود.
آنچه موجبات نگرانی فعالان اقتصادی قسمت خصوصی را فراهم نموده، تعیین روز دوم این تعطیلی است. چنانچه تعطیلات دو روز پایانی هفته شامل روزهای پنجشنبه و جمعه باشد، با احتساب تعطیلی شنبه و یکشنبه در اکثر نقاط دنیا، وقفهای چهار روزه در ارتباطات مالی و تجاری سرزمین تشکیل خواهد نمود که زیان اقتصادی ناشی از آن دیدنی میباشد و لذا، بیم آن میرود که با افت روزهای کاری مشترک با قاطبه شرکای تجاری، شرایط تجاری سرزمین متأثر گردد.
اکنون سهم اقتصاد ایران از اقتصاد جهانی تنها در نزدیک به ۰.۴ درصد است و در راستای جلوگیری از حذف تدریجی ایران از نقشه تجارت جهانی، هرگونه سیاستگذاری در حوزههای اثرگذار بر تجارت سرزمین باید بهدقت انجام شود. در دنیای پرشتاب امروز که گسترش زنجیرههای قیمت جهانی، وابستگی متقابل اقتصادی و تجاری بین کشورها را بهشدت افزایش داده، عدم امکان برقراری ارتباطات بانکی، گمرکی و دیگر ارتباطات تجاری برای چهار روز متوالی به معنی تشکیل یک اصطکاک بزرگ در بازار و اساساً مانع رشد و گسترش تجارت و پیوند با اقتصاد بینالمللی است. ناهماهنگی بین شرکای تجاری و در نتیجه عدم امکان پیگیری کارهای اداری بهواسطه این وقفه، شرایط را برای کشوری همانند سرزمین ما که بهواسطه تحریمهای ظالمانه، با محدودیتهای بسیاری روبهروست دشوارتر خواهد ساخت و هزینههای مبادله را افزایش خواهد داد.
اثربخشی عمل های دولت برای افزایش ربط با دیگر کشورهای بلوک شرق و غرب و گسترش روابط تجاری و اقتصادی، در گروی پذیرفتن هر چه زیاد تر استانداردهای اقتصاد جهانی است. برخی تخمینها حاکی از آن است که تعطیلی کامل پنجشنبهها به علت عدم تطبیق با روزهای تعطیلی دیگر کشورها، تنها از کانال افت تجارت با پنج شریک عمده تجاری سرزمین یعنی کشورهای چین، عراق، ترکیه، امارات متحده عربی و هند، خسارتی معادل با ۳/۸ میلیارد دلار به سرزمین داخل خواهد ساخت. لذا افت حتی یک روز عدم انطباق با دیگر شرکای تجاری به معنی نزدیکتر شدن به استانداردهای جهانی و کاستن از هزینههای فزاینده برای فعالان اقتصادی داخلی است.
اهمیت این قضیه به حدی است که تعداد بسیاری از کشورهای اسلامی و حوزه خلیجفارس برای افت زیانهای ناشی از آن، طی تصمیمی یکپارچه از سال ۲۰۰۸ و بهصورت تدریجی طی ۵ سال، تعطیلات آخر هفته خود را از پنجشنبه و جمعه به جمعه و شنبه تحول دادهاند.
نوشته اظهار تعطیلی روزهای کاری، پیشتر در ماده (۲۶) قانون بهبود مستمر محیط کسبوکار نقل شده است و بر پایه آن «دولت مجاز نیست روزهای کاری سال را مگر در صورت وقوع حوادث غیرمترقبه یا ابراز خطرات جانی، تعطیل اظهار کند.» اگرچه این حکم مربوط به روزهای کاری در محیط داخل سرزمین است اما با برداشت موسع از آن خواست داریم که به جهت الزام انطباق روزهای کاری در داخل با روزهای کاری شرکای تجاری، از تصویب روز شنبه بهگفتن تعطیل رسمی حمایتگردد.
لذا، بدینوسیله اتاقهای سهگانه بازرگانی، تعاون و اصناف ضمن حمایتاز مصوبه تازه مجلس شورای اسلامی، این امید را دارند که شورای محترم نگهبان، در راستای تحقق اهداف قانون اساسی، سیاستهای کلی و مصالح اقتصادی سرزمین، مصوبه مذکور را با دید مثبت برسی و قبول فرمایند.
صمد حسنزاده، رئیس اتاق بازرگانی، صنایع، معادن و کشاورزی ایران
مجتبی صفائی، رئیس اتاق اصناف ایران
بهمن عبداللهی، رئیس اتاق تعاون ایران
دسته بندی مطالب
منبع