به گزارش دلچسب
تراشههای کوالکام که در لپتاپهای کوپایلوت پلاس مایکروسافت وجود دارد، انگارً بر پایه مطرحهایی می باشند که آرم ادعا میکند کوالکام حق منفعت گیری از آنها را ندارد. به این علت Arm با مطرح یک شکایت، خبرداد که میخواهد ارسال قریبالوقوع تعداد بسیاری از این لپتاپها را متوقف کند؛ یقیناً کوالکام با این شکایت مقابله میکند. لپتاپهای +Copilot به گمان زیادً هفته آینده اراعه خواهند شد، اما این حالت علتمیشود که حالت مجوزهای Arm تا سال ۲۰۲۵ نامشخص باشد.
به گزارش تکاسپات، مایکروسافت، کوالکام و چندین فروشنده رایانههای شخصی دیگر هفته آینده مجموعهای از لپتاپها را اراعه خواهند کرد که مایکروسافت آنها را بهگفتن پایهای تازه برای دستگاههای Windows on Arm و روال نوظهور رایانههای هوش مصنوعی معارفه میکند. بااینحال، Arm ادعا میکند که لپتاپهای کوپایلوت پلاس حقوق مالکیت معنوی این شرکت را نقض میکند.
مشکل از وقتی اغاز شد که کوالکام شرکت Nuvia را خریداری کرد که مجوز طراحی پردازندههای سرورها را از Arm داشت. وقتی که کوالکام کوششهای Nuvia را به سمت پروژههای دیگر هدایت کرد و در نهایت تبدیل تشکیل تراشههای Snapdragon X در قلب لپتاپهای کوپایلوت پلاس شد، Arm مجوزهای Nuvia را لغو و انگارً حق کوالکام را از آنها سلب کرد. این قضیه مبنا شکایت آرم علیه کوالکام است.
کوالکام یقیناً مدعی است که دیگر مجوزهایی که از Arm دارد، طراحی تراشههای اسنپدراگون ایکس را پوشش خواهند داد. علاوهبراین، تفاسیر متفاوت از قرارداد Nuvia امکان پذیر قوت Arm برای فسخ مجوز Nuvia را زیر سوال ببرد.
گمان توافق کوالکام و آرم؟
در هر صورت، مایکروسافت، کوالکام، دل، اچپی، ایسر، ایسوس، سامسونگ و لنوو تصمیم دارند لپتاپهای کوپایلوت پلاس را در ۱۸ ژوئن (۲۹ خردادماه) اراعه کنند و این شکایت عملاً شانسی برای توقف اراعه این لپتاپها ندارد. جلسات دادگاه دعوای حقوقی بین آرم و کوالکام قرار است در ماه دسامبر اغاز شود و برخی تحلیلگران بر این باورند که به گمان زیادً این دو شرکت در پشت پرده با یکدیگر به توافق خواهند رسید و این دعوای حقوقی ادامه نمییابد.
علیرغم نبرد قانونی در آینده، آرم از تقاضای مجدد بازار نسبت به معماری خود منفعت گیری میکند تا ادعاهای جسورانهتری در رابطه آینده رایانههای شخصی مبتنی بر معماریاش داشته باشد. «رنه هاس»، مدیرعامل این شرکت پیشبینی میکند که ۵۰ درصد رایانههای شخصی ویندوزی تا قبل از آخر این دهه، از تراشههای Arm منفعت گیری خواهند کرد.
مقصد این ابتکار بهبود کارایی رایانههای شخصی ویندوزی شبیه دستاوردهایی است که اپل با پردازندههای سیلیکونی اپل مبتنی بر آرم داشت. مایکروسافت این چنین از اراعه این محصولات بهگفتن فرصتی برای پیوستن به ترند رایانههای هوش مصنوعی در کنار اینتل، AMD و اپل منفعت گیری میکند که اغاز به منفعت گیری از NPU برای پردازش مدلهای هوش مصنوعی مولد محلی کردهاند.
دسته بندی مطالب