به گزارش دلچسب
رویترز در گزارشی تحقیقی مدعی شده است ارتش آمریکا در بحبوحه همهگیری ویروس کرونا از اکانتهای جعلی در شبکههای اجتماعی برای ترویج پروپاگاندا علیه اعتبار واکسن کرونای ساخت چین در سرزمین فیلیپین منفعت گیری کرده می بود. این کارزار انگارً از بهار ۲۰۲۰ تا اواسط ۲۰۲۱ جریان داشته و مقصد آن مقابله با نفوذ فزاینده چین در فیلیپین بوده است.
گزارش رویترز ادعا میکند ارتش آمریکا در بحران کرونا برنامهای اجرا کرده تا اعتبار واکسن سینوواک (Sinovac) چین را از بین ببرد. به نظر این عمل پاسخی به تلاش پکن برای تقصیر کار نموددادن واشنگتن در قضیه همهگیری کرونا بوده است. بااینحال، این کشمکشها جان مردم عادی فیلیپین را به خطر انداخته می بود.
پروپاگاندای آمریکا در شبکههای اجتماعی فیلیپین علیه واکسن کرونا چین
برای مثال، انگارً سال ۲۰۲۲ یکی از اعضای این کارزار در توییتی نوشته می بود: «کووید از چین آمد و واکسن هم چینی است، به چین مطمعن نکنید!» این برنامه حتی تلاش داشت اینطور القا کند که منفعت گیری از واکسنهای چینی «حرام» است و در تشکیل آنها از موادی از بدن خوکها منفعت گیری شده است.
یکی از مقامات اسبق ارتش آمریکا به رویترز حرف های است پنتاگون در ایکس (توییتر اسبق)، فیسبوک و اینستاگرام اکانتهای مخصوص پروپاگاندا دارد. مسئولان فیسبوک اواخر سال ۲۰۲۰ به آنها هشدار داده بودند که اکانتها را شناسایی کردهاند و این حسابها ناقض سیاستهای این پلتفرماند. بااینحال، بعد از آنکه پنتاگون او گفت دیگر از این اکانتها برای کارزارهای ضدواکسن منفعت گیری نمیکند، تعدادی از آنها مسدود نشدند.
رویترز در تحقیقاتش، حداقل ۳۰۰ اکانت هم در ایکس اشکار کرده که انگارً برای همین عملیات منفعت گیری میشدهاند. این اکانتها بات بودند و حذف شدند.
به ادعای این رسانه، کارزار پروپاگاندای آمریکا وقتی راهاندازی شد که دولت چین مدعی شده می بود شیوع ویروس کرونا را میتوان تا آمریکا ردیابی کرد. یکی از سخنگویان پنتاگون در بیانیهای به رویترز، با اشاره به این کارزارهای اطلاعاتی چین او گفت: «[ارتش ما] از انواع پلتفرمها و شبکههای اجتماعی برای مقابله با حملات و نفوذ مخرب علیه ایالات متحده و متحدان و همکارانش منفعت گیری میکند.»
دسته بندی مطالب