به گزارش دلچسب
محققان اولین پای رباتیک با «ماهیچههای مصنوعی» را طراحی کردهاند که میتواند بهشدت روی سطوح گوناگون بپرد. ماهیچههای این پای رباتیک در واقع کیسههایی پر از روغن می باشند که به ربات اجازه خواهند داد زیاد تر همانند انسانها حرکت کند.
«رابرت کاتزشمان»، یکی از نویسندگان این مطالعه میگوید که محققان امیدوار می باشند که در آینده از این فناوری بتوان برای تشکیل رباتهای انساننمایی که میتوانند «کارهای خستهکننده» خانه را انجام بدهند، منفعت گیری شود.
درحالحاضر، رباتهای انساننمای معمولی وجود دارند که با موتورها و اتصالات فلزی خود میتوانند وظایفی را انجام بدهند. اما همانطور که محققان میگویند، این رباتها علاوه بر قیمت زیاد بالایی که دارند، در صورت ورود به خانه میتوانند خطرناک باشند. بهگفتن مثال، همانطور که کاتزشمان میگوید، سقوط این رباتها روی انسانها زیاد دردناک خواهد می بود.
او میگوید که رباتهای کمکی باید بتوانند علاوه بر حمل چیزهای سنگین، «فردی را در بغل بگیرند یا به دیگران دست بدهند.»
نحوه ساخت پای رباتیک با ماهیچه مصنوعی
محققان برای ساخت این فناوری از ۶۰۰ ماهیچه حاضر در بدن انسانها الهام گرفتند تا رباتی بسازند که میتواند به روشهای روانتر و سریع تر راه برود و بپرد. برای انجام این کار، آنها از «ماهیچههای مصنوعی» که بهگفتن محرکهای الکتروهیدرولیک نیز شناخته خواهد شد، منفعت گیری کردند.
این محرکهای نرم که همانند کیسههای فریزری می باشند، با روغن پرشده و الکترودهایی به آن متصل شدهاند. انقباض و انبساط مایع داخل کیسه به این فناوری پشتیبانی میکند تا نحوه کارکرد ماهیچه حیوانات را همانندسازی کند.
بهحرف های محققان، این پای رباتیک میتواند نسبت به مدلهای قبلی خود، سطوح ناهموار را با شدت بیشتری تحمل کند. مطابق توضیح آنها، ربات در آزمایشهای خود توانسته است نزدیک به ۱۳ سانتیمتر بپرد. یقیناً به حرف های آنها، این پای رباتیک در حالحاضر نمیتواند بهطور آزادانه حرکت کند و فقط قادر به پریدن بهصورت دایرهای است.
علاوهبراین، محققان میگوید که اجزای سازنده ماهیچههای مصنوعی این فناوری گران نیستند و آنها امیدوار می باشند که در سالهای آینده با تشکیل زیاد بتوان پیشرفت این چنین فناوری را با شدت بیشتری در ادامه گفت.
دسته بندی مطالب