به گزارش دلچسب
اراعه یارانه برای خرید خودروهای برقی، یکی از راه حلهای مرسوم در جهت تشویق خریداران به منفعت گیری از این خودروها است. دولتهای اروپایی طی دهه قبل صدها میلیون یورو یارانه به خریداران پرداخت کردند تا خرید خودروهای برقی را برای مشتریان به یک عادت تبدیل کنند. اکنون دولت هند نیز تصمیم گرفته است تا همین روش را به اجرا درآورد.
این چنین بخوانید: چین بیشتر از ۲۳۰ میلیارد دلار در صنعت خودروهای برقی اندوختهگذاری کرده است
«آشوینی وایشناو» وزیر فناوری اطلاعات هند، از تخصیص یارانه برای خرید خودروهای الکتریکی به قیمت ۳۶.۷۹ میلیارد روپیه خبر داد. این یارانه به خرید وسایل نقلیه الکتریکی دوچرخ، سه چرخ، آمبولانس و خودروهای تجاری سنگین و نیمهسنگین تعلق خواهد یافت.
برنامه گسترش خرید خودروهای برقی در هند
بر پایه بیانیه دولت، در ابتدا مبلغ پنج میلیارد روپیه جهت خرید آمبولانسهای برقی در این سرزمین تخصیص داده خواهد شد. در واقع دولت هند تصمیم دارد از طریق تخصیص یارانه به خودروهای تجاری، امدادی و دولتی منفعت گیری از خودروهای الکتریکی را در این سرزمین ترویج دهد. خیابانهای هند به علت تردد سهچرخههای معروف شناخته خواهد شد. بر پایه آنچه در ابتدای نوشته اشاره کردیم، دولت هند مایل است تا این سهچرخهها به نوع تازه و الکتریکی تبدیل شوند.
جایگزینی خودروهای تجاری دیزلی با نوع شبیه برقی، قسمت فرد دیگر از برنامههای دولت هند است. دولت این سرزمین در ازای اسقاط کامیونهای قدیمی و آلاینده، یارانه اضافی را به مالکان آنها پرداخت میکند تا یک کامیون الکتریکی بخرند. این چنین ۴۳.۹۱ میلیارد روپیه برای آژانسهای حمل و نقل عمومی جهت خرید ۱۴ هزار و ۲۸ اتوبوس برقی تخصیص داده شده است.
دولت هند علاوه بر تخصیص یارانه برای خرید خودروهای برقی، از خودروسازان خواسته است تا مراکز اسقاط ماشین را نیز در این سرزمین راهاندازی کنند. به حرف های «نیتین گادکاری» وزیر حملونقل هند، این عمل فروش خودروهای برقی در این سرزمین را ۱۸ تا ۲۰ درصد افزایش میدهد. اکنون خودروهای الکتریکی تنها دو درصد از بازار فروش خودروهای تازه را در هند به خود تعلق دادهاند. دولت هند تصمیم دارد تا این رقم را برای سال ۲۰۳۰، به ۳۰% رساند. سالانه ۴.۲ میلیون ماشین تازه در هند فروخته خواهد شد. در سایه تخصیص یارانه دولت هند برای خرید خودروهای الکتریکی، اراعه و فروش این خودروها در بازار ایران به علت قیمت بالا، نبوده است زیرساخت شارژ و اراعه خدمات بعد از فروش با ناکامی روبه رو شده است.
دسته بندی مطالب