به گزارش دلچسب
درحالیکه نگرانیها در رابطه هوش مصنوعی و تأثیر آن روی آینده بشریت به اوج خود رسیده است، «سوندار پیچای»، مدیرعامل گوگل، معتقد است که این فناوری میتواند علتپیشرفت بشریت در حداقل ۴ حوزه شود.
به گزارش بیزینس اینسایدر، سوندار پیچای اخیراً در اجلاس Summit of the Future که با وجود رهبران جهان در مقر سازمان ملل متحد در نیویورک برگزار شد، وجود یافت و نظرات خود در رابطه آینده هوش مصنوعی و مزیتهای آن را نقل کرد. پیچای در این جلسه ۴ حوزه کلیدی را که هوش مصنوعی میتواند به پیشبرد اهداف گسترش پایدار سازمان ملل پشتیبانی کند، اشکار کرد.
مدیرعامل گوگل از نقش هوش مصنوعی در پیشرفت بشریت میگوید
اولین حوزه از دیدگاه مدیرعامل گوگل، دسترسی افراد به علوم و دانشهای گوناگون با زبان مادریشان است. به حرف های پیچای، گوگل در طی یک سال قبل ۱۱۰ زبان تازه را به سرویس گوگل ترنسلیت اضافه کرده و درحال کار روی افزودن ۱۰۰۰ زبان از پرمخاطبترین زبانهای جهان است.
دومین حوزه شدتبخشیدن به کشفیات علمی است. در ماه مه قبل، گوگل مدل Alphafold 3 را معارفه کرد. این مدل حاصل همکاری واحد DeepMind گوگل و Isomorphic Labs است و میتواند ساختار پروتئینها، DNA ،RNA و لیگاندها را بهدقت پیشبینی کرده و پیشرفتهای جدیدی در حوزه کشف دارو اراعه کند. به حرف های پیچای، این مدل هم اکنون بهصورت رایگان در دسترس بیشتر از ۲ میلیون محقق در بیشتر از ۱۹۰ سرزمین قرار دارد. ۳۰ درصد از این محققان در کشورهای درحال گسترش وجود دارند.
سومین حوزه تاثییر هوش مصنوعی از دیدگاه پیچای، افت فجایع آبوهوایی است. به حرف های مدیرعامل گوگل، سیستم Flood Hub این شرکت هشدارهای اولیه در رابطه بلایای آبوهوایی را تا هفت روز سریعتر اراعه میدهد و از بیشتر از ۴۶۰ میلیون نفر در ۸۰ سرزمین محافظت میکند. سیستمهای ردیابی مرزی گوگل، برای آتشسوزیهای جنگلی نیز اکنون در ۲۲ سرزمین وجود دارد. در اغاز این ماه، گوگل این چنین سرویس FireSat را معارفه کرد که برای شناسایی و ردیابی آتشسوزیهای جنگلی کاربرد دارد.
در نهایت، چهارمین حوزه مورد نظر سوندار پیچای، پشتیبانی به پیشرفت اقتصادی است. به حرف های او، تحقیقات نشان داده است که هوش مصنوعی میتواند منفعتوری نیروی کار را تا ۱.۴ درصد افزایش دهد و تا ۷ نمره در افزایش تشکیل ناخالص جهانی اثرگذار باشد.
دسته بندی مطالب