به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
، برنج از با اهمیت ترین غلات و اقلام غذایی جهان است. نیمی از جمعیت جهان، به برنج به گفتن غذای مهم وابسته می باشند. ایران سالانه بیشتر از ۲ میلیون تن برنج تشکیل میکند که بیشترین برنج تشکیل شده مربوط به دو استان مازندران و گیلان است. تابستان اغاز فصل برداشت برنج است و در انواع گوناگون برنج، این زمان برداشت متفاوت است و در نقاط متفاوت این بازه وقتی میتواند اختلاف یکی دو هفتهای داشته باشد.
طی ماههای قبل یکی از مسائل و مشکلات حاضر ممنوعیت واردات برنج خارجی به سرزمین و افتاین برنج در عرصه بازار می بود که به حرف های کارشناسان می تواند جهت گرانی در سرزمین شود. از طرفی دیگر نیز حجم قابل توجهی برنج در گمرک پیش از اغاز دوره ممنوعیت واردات برنج باقی مانده می بود که اجازه داخل شدن به بازار را نداشت که بر پایه مصوبه شورای قیمتگذاری، در راستای حمایتاز تشکیل داخل، در آخر ممنوعیت واردات برنج (۱۵ آبان) برتری واردات برنج با واردکنندگانی است که در خرید حمایتی برنج تشکیل داخل شراکت کنند.
به استناد مفاد قانون اصلاح ضمانت خرید محصولات اساسی کشاورزی مصوب پنجم آبان ماه ۱۳۹۹ به شماره ۱۸۰/۶۷۸۲۶ به تاریخ ۱۲ آذر ۱۳۹۹ مجلس شورای اسلامی، شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی با اصرار بر به کارگیری رویکرد جایگزینی سیاست تضمینی به جای خرید تضمینی در جلسه مورخ۱۴۰۳/۰۷/۰۲ تصویب شد.
مطابق مصوبه شورای قیمت گذاری و اتخاذ سیاست های حمایتی محصولات اساسی کشاورزی درخصوص قیمت تضمینی انواع برنج برای سال زراعی ۱۴۰۴-۱۴۰۳ قیمت برنج گروه یک (خزر، فجر و رقم های شبیه ) برای هر کیلوگرم ۷۵ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است.
این چنین قیمت برنج گروه دو (شیرودی، سازندگی و رقم های شبیه) برای هر کیلو گرم ۷۳ هزار تومان با ملاحظات ۱۰ درصد شکستگی تعیین شده است. ضمن این که قیمت برنج گروه سه (ندا، نعمت و رقم های شبیه )نیز برای هر کیلو گرم ۷۰ هزار تومان با ۱۰ درصد شکستگی لحاظ شده است. قیمت رقم های شبیه برنج در چهارچوب این تصویبنامه توسط وزارت جهاد کشاورزی تعیین و اظهار میشود.
قیمت رقم های گوناگون برنج بر حسب درصد شکستگی دانه توسط وزارت جهاد کشاورزی با شراکت سازمان برنامه و بودجه سرزمین تعیین میشود.
در این بخشنامه این چنین پافشاری شده که وزارت کشاورزی موظف است واردات برنج و توزیع آن را به نحوی مدیریت کند که فروش برنج داخلی در فصل برداشت از سوی تولیدکنندگان داخلی با مشکلی روبه رو نشود.
در راستای حمایتاز تشکیل داخل، در آخر ممنوعیت واردات برنج (۱۵ آبان) برتری واردات برنج با واردکنندگانی است که در خرید حمایتی برنج تشکیل داخل شراکت کنند.
معاونت گسترش بازرگانی وزارت جهاد کشاورزی مکلف است ساز و کار اجرایی بند( ۳) این مصوبه را با همکاری معاونت امور زراعت معاونت برنامهریزی و اقتصادی، شرکت بازرگانی دولتی ایران و انجمن و این چنین تشکلهای ذیربط با اصرار بر گسترش کشت قراردادی و تنظیم بازار داخلی برنج تهیه و به دبیرخانه شورای قیمت گذاری اتخاذ سیاستهای حمایتی محصولات اساسی کشاورزی ارسال کند. دستورالعمل وابسته بعد از تایید دبیرخانه از سوی رئیس شورا و وزیر جهاد کشاورزی ابلاغ میشود.
در اجرای ماده( ۳۳ )قانون برنامه ۵ ساله هفتم پیشرفت حمایتاز کشاورزان مشابه یا مقدار مراعات برنامه الگوی کشت ابلاغی توسط وزارت جهاد کشاورزی صورت میگیرد. این چنین انجام خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به داشتن بیمه محصول است.
به منظور بهبود شرایط کیفی خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی مراعات کامل استانداردهای مربوط الزامی است.
به استناد ماده (۶۱ )قانون احکام دائمی برنامههای گسترش سرزمین و ماده (۳۶) آیین نامه اجرایی ورود، ساخت، فرمولاسیون و مصرف کودهای شیمیایی زیستی، آلی و سموم دفع آفات نباتی به منظور تشکیل محصولات سالم، خرید تضمینی محصولات اساسی کشاورزی منوط به مراعات حد مجاز باقیمانده سموم و کودهای شیمیایی است.
دسته بندی مطالب
منبع