به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
به نقل از مرکز روابط عمومی و خبر رسانی وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی در آیین تکریم و معارفه رؤسای تازه و قبل سازمان سینمایی که امروز شنبه ۲۱ مهر با وجود سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار شد.
مشروح سخنان وزیر ارشاد در این آیین دقایقی پیش انتشار شد.
سیدعباس صالحی در این آیین با تبریک ولادت امام حسن عسکری(ع) و سپاس از خدمات محمد خزاعی رئیس قبل سازمان سینمایی او گفت: خوشبختانه در این ایام حس نمی کردم کارهایی که بر دوش سازمان سینمایی می بود دچار رخوت شده است چراکه کارها به درستی انجام میشد، این کار نشان دهنده وجدان حرفهای همکاران سازمان سینمایی می بود و برخود ملزوم دانستم از همه عزیزان سپاس کنم.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گفتن این که در زمان تصدی گری ۳۰ ماهه آقای خزاعی بر ریاست سازمان سینمایی زحمات تعداد بسیاری کشیده شده، تصریح کرد: برخی از مدیران، مدیران اتوبوسی می باشند به این معنی که زمان تصدی گری مدیریت تعداد بسیاری افراد را با خود به دستگاه وابسته میآورند و تعداد بسیاری را نیز خارج میکنند، یقیناً باید دقت داشته باشیم این مدل عمل های به ساختارها مدیریتی ضربه زده است اما در زمان ریاست آقای خزاعی بر سازمان سینمایی، از ظرفیت همکاران وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی منفعت برده شد و این نشان دهنده پختگیِ مدیریتی ایشان است.
وی با اصرار بر این که سازمان سینمایی حساسیت های خاص خودش را دارد به همین علت تصمیم داشتیم از فردی که توانایی کار در این فضا را داشته برای این جایگاه منفعت گیری کنیم، او گفت: از همان ابتدا که بنا شد به گفتن وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی به مجلس شورای اسلامی معارفه شوم، تصمیم داشتم از فردی با توانایی برای تصدی گری ریاست سازمان سینمایی منفعت گیری کنم، امید داریم با وجود دکتر فریدزاده سینمای اندیشهورز تحکیم شود و یقیناً منظور ما این نیست که همه فیلمها فلسفی باشد، قصدمان این است که بنیه فکری در سینمای ایران تحکیم شود و طعم تفکر را به آن منتقل کنیم.
وی با اشاره به اهمیت فعالیت های هنری در حوزه بینالملل، افزود: سینمای ایران بخشی از تابلوی جمهوری اسلامی است. همانطور که در حوزههای ورزشی و دیگر حوزهها بالا برده شدن پرچم کشورمان جهت دیده شدن بخشی از هویت ملی، انقلابی و اسلامی میشود، سینما نیز از این چنین جایگاهی برخوردار است و بر همین مبنا هر مقدار که وجود گستردهتری در این عرصه داشته باشیم میتوانیم این مقصد را بهتر محقق کنیم.
صالحی در عین حال تصریح کرد: انتظار این است دکتر فریدزاده نیز با توانایی مثبتی که در این حوزه دارند پشتیبانیحال سینمای ایران باشند.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه بخشی از ویژگیهای سینما را برشمرد و تصریح کرد: سینما امری پنج ضلعی است که اضلاع آن باید همراه با هم حرکت کند، هر مقدار در این تناسبِ انداموارگی ضعف وجود داشته باشد کار سینما سختتر میشود.
صالحی او گفت: ضلع اول، اقتصادِ سینماست؛ در این حوزه موارد بسیاری را به گفتن چالش صنعت سینما داریم که از جمله آن میتوان به پایین بودن اندوخته در گردش سینما، زیرساختهای فرسوده یا عدم وجود زیرساختهای سینمایی در شهرهای کم برخوردار ( یقیناً اقداماتی انجام شده است اما کافی نیست)، سهم اندک سینما در سبد مصرف خانواده ایرانی و ربط تعریف نشده صنعت سینما با دیگر قسمتهای اقتصاد اشاره کرد.
او گفت: در کل لیست قابل توجهی وجود دارد که سینما باید به گفتن یک صنعت مورد دقت قرار گیرد؛ در این مسیر باید دقت کنیم در کدام رویهها به تنگنا رسیدیم و با اتخاذ چه تدابیری روزنههایی گشوده شده است. به گفتن مثال یکی از عمل های قابل دقت که در دوره قبل انجام شده منفعت گیری از سهم مسئولیت اجتماعی وزارت نفت برای حوزه سینما می بود اما این که چطور می توانیم این مسیر را ریل گذاری کنیم نیز باید مورد دقت قرار گیرد.
صالحی تصریح کرد: ضلع دوم مربوط به حوزه فرهنگ و هنر است که در این خصوص به چند مسئله اشاره میکنم؛ در سینمای ایران کارگردانان مولف بسیاری نداریم به همین علت باید به طوری در این حوزه قدم برداریم که حس کنیم سینما در حال پویش و رویش است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی او گفت: مساله دیگر تنوع در حوزه فرم و محتواست. نباید تولیدات سینما به طوری باشد که حس کنیم در حوزه فرم و محتوا دچار تمرکزگرایی شدهایم، برای حل این مساله باید آثاری با مضمونهای گوناگون تشکیل کنیم و مسیر را به طوری طراحی کنیم که سینمای ایران بتواند در حوزه فرم و محتوا از تنوع ملزوم منفعت ببرد چرا که عدمتوازن در این حوزه میتواند آثار خود را بر سینمای ایران برجای بگذارد.
او گفت: مساله دیگر این است که سینمای ایران باید طعم تمدن و فرهنگ ایرانی_اسلامی را داشته باشد و سینمایِ ما با رنگ و بوی سینمایِ ایران باشد؛ این که چطور باید عمل کنیم تا سینمای ما طعمِ سینمای ایران را به گفتن هنری تاریخی با خود داشته باشد نیز باید مورد بازدید قرار گیرد.
صالحی تصریح کرد: ضلع سوم سینما، فناوری است؛ اختراع دوربین امری فنآورانه می بود که سینما مدیون آن است، اگر سینمای ایران از فنآوری فاصله گیرد سینما نخواهد ماند. باید درنظر داشته باشیم در شرایط جاری نیز از فنآوری های حاضر فاصله داریم؛ یقیناً در آینده نزدیک تغییراتی از لحاظ فنآوری رخ میدهد که قالب سینمای جاری را تغییری جدی میدهد یکی از آنها در عرصه هوش مصنوعی است که نباید نسبت به آن غافل باشیم.
وزیر فرهنگ در ادامه به ضلع چهارم اشاره کرد و او گفت: سینما امری انسانی است چراکه با ماشین و چوب سروکار ندارد بلکه با انسانها تعامل دارد و برهمین مبنا باید ملاحظات آن را نیز در نظر گیریم.
او گفت: بخشی از مشکلات مربوط به مسائل اقتصادی سینماگران است، همه مردم کم و بیش در شرایط سخت اقتصادی قرار دارند ولی هنرمندان به علت روحیه لطیفی که دارند احساسات غیرمثبتشان مضاعف میشود و تاثیرات خود را بر جامعه میگذارد.
صالحی با اصرار بر این که حقوق صنفی، حقوق شهروندی و منزلت اجتماعی هنرمندان اهمیت دارد، تصریح کرد: هنگامی کرامت و منزلت این قشر تحقیر شود یا حس تحقیر کنند تاثییر خود را میگذارد و بر همین مبنا باید مراوداتمان را مبتنی بر نگه داری حقوقشان تنظیم کنیم.
وی با اشاره به بنیه نظری و سلوک اخلاقی جامعه سینمایی، افزود: هرمقدار بنیه نظری جامعه سینمایی تنزل یابد تاثییر خود را بر تولیدات هنری میگذارد.
صالحی با گفتن این که سینما مقولهای از مقولات حکمرانی است، تصریح کرد: در این ساحت چند مساله به وجود میآید؛ باید دقت داشته باشیم حکمرانی سخت دهه ۶۰ تاثییر قسمت نیست و ما به حکمرانی نرم نیاز داریم، اقتضائات حکمرانی نرم در حوزه تنظیم و اعمال مقررات و دیگر عرصهها متفاوت است.
وزیر فرهنگ او گفت: نتیجه روزآمد نشدن حکمرانی، ناکارآمدی است؛ در عرصه سینما نیاز به حکمرانی نرم داریم که الزام تشکیل ادبیات و یادگیری نحوه به کار بردن آن است.
وی با گفتن این که حکومتی که تاریخ و تمدن دارد نباید در مرزهای جغرافیایی خود محدود شود چرا که اگر جز این باشد تاریخ و جغرافیای خود را نیز از دست میدهد، در رابطه لزوم فعالیتهای هنریِ بینالمللی افزود: اگر میخواهیم تاریخ و جغرافیای کشورمان محکم بماند باید در عین وفاداری به مرزها، در محدوده آنها نمانیم.
صالحی با اصرار بر این که حذف شدن از جشنواره ها برای حکمرانی سرزمین خطرناک است، تصریح کرد: همانگونه که عدم وجود تیم های ورزشی در رویدادهای بین المللی برای حکمرانی سرزمین میتواند خطرناک باشد این چنین اتفاقی برای سینما نیز میتواند زیاد مخاطرهآمیز باشد در همین جهت باید پرچم جمهوری اسلامی ایران را در جشنوارهها و رویدادها به اهتزاز درآوریم چراکه بخشی از حکمرانی ماست و اگر ما در این رویدادها وجود نداشته باشیم جایگاهمان توسط سایرین اشغال میشود.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی اصرار کرد: سینما را در این پنج ضلع باید تعریف کنیم و با طراحی اتاق فکر و کمیته تلفیق، مسائل و راه حلها را اشکار کنیم و کمیته تلفیق راهحلی برای برون رفت از مشکلات اراعه کند.
وی در آخر او گفت: امیدواریم با پشتیبانی همه مسئولان مشکلات سینما که تابلوی هنر ایران است و اتفاقات آن بر دیگر ساحات هنر ایران و بر هویت و جایگاه فرهنگی ایران اثرگذار است، رفع شود.
دسته بندی مطالب
منبع