به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
به نقل از وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی، با دقت به پافشاری مقام معظم رهبری مبنی بر جهش تشکیل با شراکت مردم در سال ۱۴۰۳ و به منظور از بین بردن ناترازی برق ، افت انتشار کردن آلایندههای زیست محیطی و افزایش نقش قسمت تعاون در حوزه انرژیهای تجدیدپذیر، این تفاهم نامه سه جانبه با مقصد افزایش شراکت مردم و قسمت تعاون و پشتیبانی به فراهم مالی مطرحهای نیروگاههای برق تجدیدپذیر امضا شد.
«حامد ویس کرمی» معاون وزیر تعاون کار و رفاه اجتماعی در امور تعاون او گفت: با عنایت به تأکیدات رهبر معظم انقلاب در خصوص جهش تشکیل با مشارک مردم و گسترش قسمت تعاون، مقصد از اجرای این تفاهم نامه، پشتیبانی به افت ناترازی برق در سرزمین، فراهم برق مورد نیاز صنایع، افت فقر در بستر تعاونیهای فراگیر ملی با نوشته تشکیل برق، اراعه تسهیلات بانکی و یارانه سود تسهیلات، تسهیلگری در ضمانت وثایق با پشتیبانی صندوق ضمانت اندوختهگذاری قسمت تعاون و فراهم بخشی از منبع های مورد نیاز از محل منبع های بانک گسترش تعاون برای مطرحهای تعاونی نیروگاهی برق تجدیدپذیر دارای توجیه مالی و اقتصادی در چارچوب ضوابط و مقررات وابسته است.
او گفت: به جهت این تفاهم نامه تشکیل ۶۰۰ مگاوات برق توسط تعاونیهای نیروگاهی طی سه سال با منفعت گیری از ظرفیت انواع گوناگون تعاونیهای متعارف، فراگیر ملی، گسترش عمران شهری و فراهم نیاز در دستور کار قرار گرفته است.
وی با اشاره به سال جهش تشکیل با شراکت مردم افزود: قسمت تعاون کارآمدترین ابزار برای تجمیع اندوختههای مردم در جهت نقش آفرینی در عرصه فعالیتهای اقتصادی است، بنابر این در شرایط وجود ناترازی انرژی در سرزمین، تعاونیها میتوانند به این عرصه داخل شوند.
ویس کرمی اضافه کرد: تواناییهای موفقی در دنیا در عرصه تشکیل برق توسط تعاونیها وجود دارد لذاامیدواریم در سرزمین گرامی ما نیز باتوجه به بنیانهای اجتماعی، اعتقادی و اقتصادی در قسمت تعاون ناظر توانایی موفق و کارکرد مطلوب و شراکت بالای مردم و تعاونیها در این عرصه باشیم.
او همین طور گفت: این تفاهم نامه با شراکت مردم در سه مدل اجرایی خواهد شد.
در مدل اول نیروگاههای کوچک مقیاس خانگی با مقصد افت هزینههای فراهم، نصب و راهاندازی تجهیزات، نگهداری و اتصال به شبکه در قالب تعاونیها متشکل خواهد شد.
در مدل دوم به منظور تشکیل زیاد در بستر تعاونیهای فراگیر ملی و با شراکت و عضویت سه دهک اول جامعه، مزارع نیروگاهی تشکیل خواهد شد که علاوه بر پشتیبانی به افت ناترازی برق گامی در جهت توانمندسازی اقشار کم برخوردار محسوب میشود.
در مدل سوم با منفعت گیری از ظرفیت شراکت تولیدکنندگان و صاحبان بنگاههای فعال اقتصادی در شهرکهای صنعتی در بستر تعاونیهای متعارف و یا فراهم نیاز، امکان اندوختهگذاری مشترک برای فراهم برق مورد نیاز تولیدکنندگان و تشکیل نیروگاههای برق در جوار شهرکهای صنعتی مهیا میشود. به نحوی که اندوختهگذاری مورد نیاز بین اعضا تقسیم، مشکل قطع برق صنایع مرتفع و امکان تزریق و فروش برق مازاد به شبکه هم وجود خواهد داشت.
ویس کرمی با اشاره به مزیت نسبی قسمت تعاون در فراهم ۸۲ درصد منبع های مالی مورد نیاز مطرحها توسط خود مردم خاطرنشان کرد در اولین قدم مبلغ ۱۰۰۰۰ میلیارد ریال از محل تفاهمنامه خط اعتباری ۸۰۰۰ بانک گسترش تعاون به این مطرح تعلق یافته است.
وی از استقبال نمایندگان چندین شهرک صنعتی برای ساخت تعاونیهای نیروگاهی خبر داد و او گفت اکنون ۳۴ تعاونی نیروگاهی با ظرفیت تشکیل ۱۰۲ مگاوات برق از محل انرژیهای تجدیدپذیر در سرزمین در حال ثبت و احداث می باشند.
وی در آخر با گفتن این که اکنون بیشتر از ۱۰۴ هزار تعاونی در سطح سرزمین فعال می باشند او گفت: تعاونیها در سرزمین بیشتر از ۲ میلیون زمان شغلی تشکیل کردهاند که ۵۴ درصد این تعاونیها در حوزه تشکیل فعالیت میکنند.
«محسن نحوه طلب» معاون وزیر نیرو و رئیس سازمان ساتبا در آیین امضای این تفاهم نامه با تقدیر از اهتمام جدی وزارت تعاون، کار و رفاه اجتماعی و بانک گسترش تعاون برای تلاش در جهت تحقق بخشیدن این تفاهم نامه اظهار کرد: تا کنون فردی با این ابعاد به این مسأله ورود نکرده می بود ازین رو سازمان ساتبا هم برای پیش بردن مفاد این تفاهم نامه، هر کمکی ملزوم باشد انجام میدهد تا مردم در مناطق گوناگون سرزمین از اجرای آن منفعتمند شوند.
وی شراکت مردم در ساخت نیروگاههای تجدیدپذیر، فعالیت قسمت تعاون در این راستا و پشتیبانی در جهت افت فقر در مناطق محروم را از اهداف این تفاهم نامه دانست.
دسته بندی مطالب
منبع