به گزارش دلچسب
ایران هجدهمین سرزمین پرجمعیت دنیا
وی با گفتن این که سومین سرزمین پرجمعیت در منطقه هستیم، او گفت: آمار و رقم های بیانگر این است که ایران، نهمین سرزمین پرجمعیت آسیا و هجدهمین سرزمین پرجمعیت دنیا است. اگر رشد جمعیت زیاد زیاد باشد و با نرخ ۲.۵ انجام شود، جمعیت سرزمین به ۱۱۶ میلیون نفر در سال ۱۴۲۰ میرسد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت در ادامه گفت: اگر رشد جمعیت سرزمین متوسط و با نرخ یک باشد جمعیت سرزمین در سال ۱۴۲۰ به ۱۰۰ میلیون نفر میرسد. این چنین اگر رشد جمعیت با نرخ پایین باشد در سال ۱۴۲۰ به ۸۶ میلیون نفر میرسد.
رئیسی با گفتن این که نوشته جوانی جمعیت میبایست به برتری اول سرزمین تبدیل شود، تصریح کرد: اگر عمل های مداخلهای در ربط با جمعیت نداشته باشیم جمعیت سرزمین به کمتر از ۵۰ میلیون نفر در سال ۱۴۸۰ میرسد.
سالمندان ۱۱ درصد از جمعیت سرزمین
وی با گفتن این که سالمندان سرزمین نزدیک به ۱۱ درصد از جمعیت سرزمین را راه اندازی خواهند داد، او گفت: بازدیدها
بیانگر این است که جمعیت سالمندان سرزمین در سال ۱۴۳۰ به ۲۶ درصد میرسد.
معاون بهداشت وزارت بهداشت با گفتن این که نرخ باروری سرزمین از دهه ۶۰ تا به امروز افت یافته، افزود: آمار و رقم های بیانگر این است که نرخ باروری سرزمین در سال ۶۵ معادل ۶.۳ بوده که اکنون معادل ۱.۶۵ است.
استان اصفهان در «چاله جمعیتی»
وی درمورد «نرخ جایگزینی» خاطرنشان کرد: منظور از نرخ جایگزینی این است که جمعیت سرزمین ثابت باشد و اگر خواهان ثابت بودن جمعیت با شرایط جاری هستیم نرخ باروری سرزمین باید ۲.۱ باشد. اگر نرخ جمعیت استانها کمتر از ۱.۵ باشد، آن استان در «چاله جمعیتی» قرار دارد. بازدیدها بیانگر این که استان اصفهان در چاله جمعیتی قرار دارد.
۳ استان در «چاه جمعیتی»
معاون بهداشت وزارت بهداشت افزود: اگر نرخ باروری یک استان به کمتر از ۱.۳ برسد، آن استان به «چاه جمعیتی» داخل شده است. اگر داخل چاه جمعیتی شویم، خروج از آن زیاد سخت است. به طور مثال، استان گیلان، مازندران و البرز در چاه جمعیتی قرار دارد. جمعیت برخی استانهای سرزمین همانند فارس و زنجان نیر تثبیت شده است.
وی با گفتن این که کشورهای دنیا از راهکارهای گوناگون برای خروج از چاه جمعیتی منفعت میبرند، او گفت: کشورها از مهاجرت برای خروج از چاه جمعیتی منفعت گیری میکنند. مهاجرت به دو روش «مخلوط» و «محلول» انجام میشود. منظور از مهاجرت مخلوط این است که مهاجران با شهروندان سرزمین میزبان ترکیب نمیشوند
و این روش برای افزایش جمعیت مناسب نیست. این چنین منظور از مهاجرت محلول این است که مهاجران با شهروندان سرزمین میزبان ترکیب شوند.
افزایش درصد ولادتها در فرزند سوم تا پنجم
معاون بهداشت وزارت بهداشت درمورد تولد فرزند سوم تا پنجم او گفت: درصد ولادتهای ثبتشده در سرزمین بر حسب تولد فرزند سوم تا پنجم و زیاد تر، در سه سال قبل افزایش یافته است و در این عرصه توفیق داشتهایم. نوشته مهم و اساسی این است که نوشته تولد فرزند اول به دوم و سوم در کانون دقت قرار گیرد.
افزایش سن ازدواج در تحصیلکردهها
رییسی درمورد فاصله وقتی ازدواج تا زمان تولد فرزند اول او گفت: فاصله ازدواج تا تولد فرزند اول نزدیک به ۵.۵ سال است. این چنین سن ازدواج به اختصاصی در افراد تحصیلکرده افزایش یافته؛ به نحوی که میانگین سن ازدواج مردان به بیشتر از ۳۰ سال رسیده و میانگین سن ازدواج زنان ۲۷ سال است. با دقت به این که فاصله زمان ازدواج تا زمان تولد فرزند اول زیاد است، زمان زمان مناسب برای باروری را با دقت به «میانگین سن ازدواج»، «حالت فیزیولوژی» و «فاصله وقتی ازدواج و تولد فرزند اول» از دست میدهیم.
وی درمورد روال ولادت در سرزمین نیز خاطرنشان کرد: تعداد متولدهای سرزمین در سال ۱۳۹۰ معادل یک میلیون و ۳۸۲هزار نفر می بود که این تعداد به یک میلیون و ۵۷هزار و ۹۵۹نفر در سال ۱۴۰۲ رسیده است.
خطر پیشی گرفتن روال مرگ بر مقدار تولد در سرزمین
رییسی با گفتن این که مقدار مرگومیر سالانه سرزمین نزدیک به
۴۲۰هزار نفر است، افزود: اگر مقدار تولد سالانه را از مقدار مرگمیر بکاهیم، سالانه نزدیک به ۵۸۰هزار نفر به جمعیت سرزمین اضافه میشود. اگر با نرخ ولادت جاری پیشرویم، مقدار مرگومیر سرزمین بر مقدار تولد پیشی میگیرد.
سهم ۵۹ درصدی وزارت بهداشت در قانون جوانی جمعیت
وی درمورد قانون «جوانی جمعیت و حمایتاز خانواده» او گفت: قانون جوانی جمعیت، ۷۳ ماده، ۸۱ تبصره و ۲۳۶ تبصره دارد که ۵۹ درصد این موارد بر مسئولیت وزارت بهداشت است. ۴۳ ماده، ۲۷ تبصره و ۹۷ حکم بر مسئولیت وزارت بهداشت است که از این تعداد، ۲۰ ماده، ۱۵ تبصره و ۳۲ حکم برعهده معاونت بهداشت وزارتخانه است.
رییسی درمورد ماموریت های دیگر معاونتها و دفاتر وزارت بهداشت در ربط با قانون جوانی جمعیت گفت: معاون درمان با ۱۳ ماده، معاون آموزش با ۱۰ ماده، معاون گسترش با ۹ ماده، آمار و فناوری و اطلاعات با ۹ ماده، فرهنگی و دانشجویی با ۶ ماده، پرستاری با ۵ ماده، شورای عالی بیمه با ۵ ماده، غذا و دارو با ۳ ماده، تحقیقات با ۲ ماده، خبررسانی و روابط عمومی با ۲ ماده، طب ایرانی با ۲ ماده و صندوق رفاه دانشجویی با یک ماده نیز وظایفی برعهده دارند.
معاون بهداشت وزارت بهداشت او گفت: همه معاونتهای وزارت بهداشت برحسب دستور مقام عالی وزارت در ربط با جوانی جمعیت به پای کارآمدهاند. به طور مثال، یکی از سنجههایی که معاونت درمان برای اعتباربخشی بیمارستانها در نظر گرفته افت مقدار سزارین است.
دسته بندی مطالب