میمون‌ها تا آخر عمر کیهان نیز نمی توانند تصادفاً آثار شکسپیر را تایپ کنند_دلچسب

به گزارش دلچسب

«قضیه میمون نامتناهی» می‌گوید یک میمون که اتفاقی و وقتی نامحدود روی کلیدهای صفحه‌کلید می‌کوبد، می‌تواند سرانجام هر متنی، ازجمله مجموعه آثار شکسپیر، را بنویسد اما ریاضی‌دانان استرالیایی این قضیه را به چالش کشیده‌اند.

نسخه دیگر قضیه میمون نامتناهی می‌گوید بی‌نهایت میمون در وقتی محدود نیز می‌توانند آثار شکسپیر را تایپ کنند. قضیه میمون نامتناهی آزمایشی فکری برای فهمیدن مفهوم بی‌نهایت است. این قضیه مشخص می کند بی‌نهایت چنان بزرگ است که حتی نامحتمل‌ترین رویدادها در آن «حتماً» رخ خواهند داد.

اما این قضیه به‌ نظر ریاضی‌دانان استرالیایی گمراه‌کننده بوده است. آنها می‌خواستند ببینند اگر مرزهایی محدود اما هم چنان زیاد بزرگ بر این قضیه اعمال شود، چه اتفاقی می‌افتد. آنها دریافتند در این صورت می‌توانیم «تقریباً با یقین» بگوییم در همه عمر کیهان، به‌هیچ‌وجه ممکن نیست یک میمون آثار شکسپیر را تایپ کند.

ادامه مطلب
ایلان ماسک با تصویب‌نشدن بسته حقوقی خود احتمالا تسلا را ترک کند_دلچسب

«مرگ گرمای کیهان» نقطه‌ای است که کیهان آن‌قدر سرد و منبسط می‌شود که دیگر امکان افزایش آنتروپی وجود ندارد؛ بعد کیهان می‌میرد. با این تعریف، کیهان یک گوگول (۱۰۱۰۰) سال دیگر نابود می‌شود.

ریاضی‌دانان تصمیم گرفتند زمان میمون‌ها را به این مقدار محدود کنند. آنها این چنین تعداد میمون‌ها را نیز محدود کردند اما ملاحظات دیگر را نادیده گرفتند؛ ازجمله این که میمون‌ها چه غذایی می‌خورند، یا سپس از نابود شدن زمین و خورشید چطور زنده می‌همانند.

در چند آزمایش عملی قضیه میمون نامتناهی در قبل، میمون‌ها چیزی جز چند صفحه حروف نامفهوم ننوشتند.

تایپ‌کردن اتفاقی آثار شکسپیر توسط میمون‌ها

محاسبه ریاضی‌دانان بر‌این‌مبنا می بود که یک میمون ۳۰ سال عمرش را پای صفحه‌کلید می‌گذراند و در هر ثانیه یک کلید را می‌فشارد. صفحه شامل ۳۰ کلید (حروف زبان انگلیسی و چند علامت نگارشی متداول) می بود.

ادامه مطلب
اظهارات رئیس سازمان ملی استاندارد درباره رجیستر آیفون 14 حاشیه ساز شد

فقط ۵ درصد گمان دارد یک میمون فقط در طول عمر خود بتواند کلمه «bananas» را اتفاقی بنویسد. اما مجموعه آثار شکسپیر ۸۸۴ هزار و ۶۴۷ کلمه دارد و او حتی یک‌ بار هم از کلمه موز منفعت گیری نکرده است.

برای بسط این آزمایش، ریاضی‌دانان سراغ شامپانزه‌ها، نزدیک‌ترین خویشاوندان انسان، رفتند. اکنون نزدیک به ۲۰۰ هزار شامپانزه روی زمین زندگی می‌کند و ریاضی‌دانان فکر گرفتند جمعیت آنها تا آخر کیهان همین اندازه باقی می‌ماند.

حتی این‌همه میمون هم به‌هیچ‌وجه برای اتفاقی نوشتن آثار شکسپیر کافی نیستند. شانس آنها برای تایپ‌ آثار شکسپیر حتی یک در میلیون هم نیست. در واقع، اگر هر اتم در کیهان، خودش یک کیهان می بود، کل جمعیت میمون درون این کیهان‌ها نیز نمی‌توانستند آثار شکسپیر را بنویسند.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

ریاضی‌دانان حتی شدت تایپ‌کردن میمون‌ها را افزایش دادند اما منفعت‌ای نداشت. این‌همه میمون هیچ زمان نمی توانند چیزی فراتر از چند متن پیش‌پاافتاده بنویسند.

ادامه مطلب
۱۰ بتل‌ بعد برتر در تاریخ بازی فورتنایت_دلچسب

ریاضی‌دانان استرالیایی نتایج مطالعه خود را در ژورنال Franklin Open انتشار کرده‌اند.

دسته بندی مطالب

اخبار فرهنگی

اخبار فناوری

خبر های اقتصادی

خبرهای ورزشی

اخبار کسب وکار

اخبار پزشکی

پیشنهاد ما به شما

سریع‌ترین مینی کامپیوتر

نسخه تازه سریع‌ترین مینی کامپیوتر جهان با پردازنده گرافیکی 4090M معارفه شد_دلچسب

به گزارش دلچسب مینی‌پی‌سی FEVM FN60G WE با طراحی زیاد شبیه با مک استودیو و …