به گزارش دلچسب
معاون علمی رئیس جمهور:
افشین، معاون علمی رئیس جمهوری با اشاره به تشکیل ماهواره های هدهد و کوثر بر حمایتاختصاصی این معاونت از شرکت های دانش بنیان و فناور فعال در حوزه فضایی اصرار نمود.
خبرگزاری موج
، حسین افشین با تبریک تزریق موفق ماهوارههای هدهد و کوثر در مدار ۵۰۰ کیلومتری که بامداد امروز توسط ماهواره بر سایوز از پایگاه فضایی وستوچنی روسیه به فضا پرتاب شدند اظهار داشت: معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری علاوه بر خدمات حمایتو حمایتهای معنوی از شرکت امیدفضا به گفتن یک شرکت دانش بنیان و اعطای تسهیلات گوناگون در عرصه اخذ مجوزهای منفعت برداری از وزارت صمت و امور گمرکی از ابتدای شکل گیری پروژه ساخت ماهواره کوثر در این شرکت و در ادامه پروژه ماهواره هدهد از این پروژهها حمایتکرده است.
معاون علمی رئیس جمهور ی خاطرنشان کرد: معاونت علمی در کنار پشتیبانیهای مالی از پروژههای ماهوارههای کوثر و هدهد در عرصه خرید برخی تجهیزات و عقد قرارداد با طرف روس برای پرتاب و تزریق این ماهوارهها در مدار نیز از طریق رایزنی فناوری در مسکو با مجموعه دانش بنیان امیدفضا همکاری داشته است.
افشین با اشاره به رویکرد تازه حمایتی معاونت علمی در دوره تازه او گفت: بر پایه مدل تازه مکاتباتی با وزارت ارتباطات انجام شده تا با پیش خرید تصاویر ارسالی از این ماهوارهها از پیشبرد این قبیل برنامهها حمایتشود.
او گفت و گو بیمه پروژههای فضایی هم که از درخواستهای فعالان قسمت خصوصی حوزه فضایی است در معاونت علمی در دست پیگیری است.
وی در آخر با اشاره به این که پشتیبانیهای معاونت از این بعد معطوف به حمایتاز حرکتها، دویدنها و تلاش ها است اظهارداشت: پیروزی امروز متخصصان فضایی ما در حوزه طراحی و ساخت ماهواره، حاصل سالها تلاش سخت و دویدنهای نفسگیر در این مسیر بوده که مطمئناً با شکستها و تجارب تلخ بسیاری هم همراه بوده است. قطعاً در مسیر پیروزیهای بعدی هم با سختیها و ناکامیهای بسیاری روبه رو خواهیم می بود اما نباید فراموش کرد که شرط رسیدن به پیروزی، حمایتو همراهی با قدمهای آرام اما مدامای است که در این مسیر برداشته میشود.
ماهواره بر سایوز حامل ۵۳ ماهواره از جمله نخستین ماهوارههای ساخت قسمت خصوصی (شرکتهای دانش بنیان) ایران به نامهای هدهد و کوثر، ساعت ۲:۴۸ بامداد امروز سه شنبه ۱۵ آبان ماه از پایگاه فضایی وستوچنی به فضا پرتاب شد.
حسین شهرابی فراهانی، مدیرعامل مجموعه فضایی امیدفضا ساعتی پیش خبرداد: بر مبنای شواهد تله متری دریافتی از پرتابگر و دیگر شواهد جدایش و تزریق مداری ماهوارههای هدهد و کوثر در ساعت ۷ صبح امروز ۱۵ آبان با پیروزی انجام شده است.
این پیروزی به مفهوم آن است که پرتابگر کار خود را به درستی انجام داده است، ضمن آنکه محفظه نگهدارنده ماهوارههای هدهد و کوثر نیز که ساخت مجموعههای دانشبنیان ایرانی می باشند به طور کامل ماموریت های خود را انجام دادهاند..
ماهواره کوثر اولین محصول فضایی شرکت دانش بنیان امیدفضا است که طراحی آن در تابستان ۱۳۹۸ اغاز شد. این ماهواره ۳۰ کیلوگرم وزن دارد و در مدار ۵۰۰ کیلومتری از سطح زمین قرار خواهد گرفت. ماهوره کوثر از استاندارد ماهوارههای مکعبی پیروی میکند که علتکاهش زمان و هزینه فرآیند ساخت میشود. مأموریت مهم ماهواره کوثر کشاورزی دقیق و نقشه برداری است و تجهیزبه دوربینهایی در طیف NIR و RGB با وضوح متوسط ۳.۴۵ متر GSD است.
ماهواره هدهد نیز یکی دیگر از محصولات شرکت دانش بنیان امید فضا است که یک ماهواره با استاندارد ماهوارههای مکعبی با وزنی نزدیک به ۴ کیلوگرم است. ارتفاع مدار این ماهواره نیز ۵۰۰ کیلومتر است. مأموریت آن تشکیل بستر اختصاصی اراعه خدمات اینترنت اشیا باند باریک میباشد. بیشترین کاربرد خدمات ماهواره هدهد در قسمتهای کشاورزی، حمل و نقل و تدارکات و محیط زیست خواهد می بود.
دسته بندی مطالب
منبع