به گزارش دلچسب
چین در نمایشگاه بزرگ هوایی از طراحی تازه راکت فوق سنگین لانگ مارچ ۹ رونمایی کرد. چند سال تازه طراحی و ساختار این راکت چند بار عوض شده اما در تازه ترین دگردیسی این راکت که تا این مدت درحال گسترش است، گویی ناظر استارشیپ چینی هستیم.
حدوداً یک دهه قبل هنگامی مقامات فضایی چین از مطرح اولین راکت فوق سنگین این سرزمین رونمایی کردند، زیاد تر همانند بوستری نسبتاً معمولی به نظر میرسید. این راکت ۳ مرحله و موتورهای سوخت جامد داشت که ۲ طرف آن قرار داشتند.
از آن زمان، این سرزمین آسیایی در عکس العمل به گسترش راکتهای قابلمنفعت گیری مجدد اسپیس ایکس، چند بار در طراحی لانگ مارچ ۹ تجدیدنظر کرده است. از ۲ سال پیش، چین مطرح خود را مجدد کالیبره کرد تا بتوان از مرحله اول راکت مجدد منفعت گیری کرد. اکنون بار دیگر ناظر این هستیم که چین طراحی و ساختار لانگ مارچ ۹ را تحول داده است. درنهایت برنامه بر این است که از این موشک برای ارسال بشر به ماه یا مریخ منفعت گیری بشود.
شباهت طراحی راکت لانگ مارچ ۹ چین به استارشیپ
بر پایه گزارش Ars Technica، در نمایشگاه بزرگ هوافضا در شهر ژوهای (Zhuhai) چین طراحی لانگ مارچ ۹ مجدد تحول کرده است. این بار مطرح موشک لانگ مارچ ۹ تقریباً همانند راکت معروف استارشیپ است.
مطابق مشخصات منتشرشده، راکت لانگ مارچ ۹ یک مرحله اول خواهد داشت که قابلمنفعت گیری مجدد خواهد می بود و از ۳۰ موتور YF-215 نیرو میگیرد. سوخت آنها از متان و اکسیژن مایع است و هرکدام نیروی رانش تقریباً ۲۰۰ تن دارند. برای قیاس، اولین مرحله استارشیپ با ۳۳ موتور رپتور و با سوخت متان و اکسیژن مایع، هرکدام نیروی رانش نزدیک به ۲۸۰ تنی دارند.

علاوهبراین، مرحله فوقانی لانگ مارچ ۹ زیاد همانند مرحله دوم استارشیپ است و حتی بالههای آن نیز دقیقاً در مکانی شبیه استارشیپ قرار دارند. چین تصمیم دارد اولین بار این راکت را سال ۲۰۳۳ به فضا پرتاب کند.
یقیناً این اولین باری نیست که چین از راکت و فناوریهای اسپیس ایکس پیروی میکند؛ برای مثال استارتاپ فضایی نیمهخصوصی چینی به نام Cosmoleap تصمیم دارد طی چند سال آینده، همانند اسپیس ایکس در پنجمین پرتاب آزمایشی استارشیپ، بوستر را در برج پرتاب فرود بیاورد. شرکت چینی Space Pioneer تصمیم دارد راکتی دقیقاً همانند فالکون ۹ با قابلیت منفعت گیری مجدد گسترش دهد.
دسته بندی مطالب