به گزارش دلچسب
وزیر اقتصاد بعد از شرکت در اجلاس جهانی اندوختهگذاری نوشت:
وزیر امور اقتصادی و دارایی با اشاره به سهم اندک ایران از حجم اندوختهگذاری مستقیم خارجی بین المللی نوشت: بدون حل نوشته تحریمها و خروج از لیست سیاه FATF و داشتن مبادلات بانکی و مالی روان در سطح منطقه و جهان، شدت جذب اندوخته و منفعتمندی از زنجیره قیمت جهانی بهرغم اهمیت آن، زیاد محدود خواهد می بود.
خبرگزاری موج
به نقل از وزارت اقتصاد، عبدالناصر همتی روز پنجشنبه در یادداشتی بعد از وجود در بیست و هشتمین اجلاس جهانی اندوختهگذاری در ریاض به اهمیت وجود ایران در این نشست پرداخت.
در این یادداشت آمده است: شرکت در «اجلاس جهانی اندوختهگذاری» در ریاض و او مباحثه با وزرای شرکتکننده در این رخداد اقتصادی، فرصتی برای شناخت زیاد تر از موقعیت و روال اندوختهگذاری در جهان می بود.
تحول پارادایم و تاثییر آن بر رابطه بین سیاست صنعتی و استراتژی ترویج اندوختهگذاری، نه تنها مسیر آینده اقتصاد جهانی را تعیین میکند بلکه سرنوشت همکاریهای بینالمللی و کیفیت زندگی مردم در سراسر جهان را نیز شکل خواهد داد.
بر پایه گزارش کنفرانس گسترش و تجارت سازمان ملل (آنکتاد) حجم اندوختهگذاری مستقیم خارجی در ۲۰۲۳ میلادی معادل ۱.۳ تریلیون دلار بوده که سهم اندوختهگذاری مستقیم خارجی در ایران، در سال یاد شده، کمتر از یک در هزارم این مبلغ جهانی بوده است!
نقش اندوختهگذاری مستقیم خارجی در زنجیرههای قیمت جهانی زیاد حائز اهمیت است. سیاستگذاری در کشورهای در حال گسترش از جمله ایران، باید استراتژی های تجاری شرکتهای چندملیتی، مسیرهای بینالمللیسازی برای شرکتهای داخلی و این که چطور سیاستها میتوانند محیطی مطلوب برای هر دو نوع شرکت تشکیل کنند را مورد نظر قرار دهد.
برسی جدی اینجانب این است که بهرغم ظرفیت زیاد بالای ایران از نظر ذخایر انرژی و معدنی و اندوخته انسانی آموزشدیده، ماهر و خلاق بدون حل نوشته تحریمها و خروج از لیست سیاه FATF و لذا داشتن مبادلات بانکی و مالی روان در سطح منطقه و جهان، شدت جذب اندوخته و منفعتمندی از زنجیره قیمت جهانی، بهرغم اهمیت آن، زیاد محدود خواهد می بود.
بهرغم همه محدودیتهای ناشی از تحریم، راهبرد وزارت اقتصاد و سازمان اندوختهگذاری ایران، برنامهریزی و تلاش مضاعف برای جلب و جذب اندوختهگذاری زیاد تر است.
در این مسیر بر پایه مذاکرات خوبی که با رئیس اجرایی «مجمع جهانی آژانسهای تشویق اندوختهگذاری» (وایپا) در ریاض داشتیم، ارتباطات فعال با آژانس در خصوص معارفه زمانهای اندوختهگذاری و ترقی دانش و توانایی قسمت خصوصی و دولتی ایران در رابطه جذب اندوخته خواهیم داشت.
دسته بندی مطالب
منبع