وفاق ملی به این معنی نیست که هر چه حاکمیت او گفت مردم بگویند چشم_دلچسب

به گزارش دلچسب


به گزارش

خبرگزاری موج


، محمدرضا عارف در هشتاد و هشتمین جلسه هیات امنای سازمان اسناد و کتابخانه ملی با تقدیر از زحمات مورد قیمت مدیران این سازمان در همه ادوار قبل او گفت: با آنکه از نگاه دولت چهاردهم، این سازمان یک نهادعلمی و فرهنگی است که مسئولیت نگه داری و حفاظت اسناد ملی را بر مسئولیت دارد اما مسئله مهمتر این است که این سازمان ظرفیت و توان زیاد بالایی در تشکیل ربط با دانشمندان،‌ نخبگان، اساتید دانشگاهی و اندیشمندان دارد اما متاسفانه ما کمتر از این ظرفیت‌ها منفعت گیری کرده‌ایم.

در این جلسه که در سازمان اسناد و کتابخانه ملی برگزار شد، عارف با گفتن این که این سازمان در دوره معاونت اولی او بنا نهاده شده می بود او گفت: جایگاه مرکز اسناد و کتابخانه ملی، در نظام جمهوری اسلامی به طور کلی، جایگاه زیاد رفیعی است اما اگر این جایگاه و کارکرد سازمان به طور دقیق تبیین نشود کار به جایی می رسد که اهمیت آن فهمیدن نمی‌شود و جلسات هیات امنای آن هر چند سال یکبار برگزار می شود.

ادامه مطلب
پیش‌فروش بلیت‌های جشنواره تئاتر فجر از فردا اغاز می‌بشود

معاون اول رئیس جمهور، در ادامه خطاب به رئیس سازمان او گفت: از نگاه دولت چهاردهم، جایگاه این سازمان بازهم باید ارتقا یابد اما برای این منظور، طرحی بیاورید که جایگاه سازمان را اشکار کند، ما معتقدیم که ایرانیان جزو متمدن ترین و با فرهنگ‌ترین اقوام می باشند اما باید ببینیم که امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم و می‌توانیم داشته باشیم و شما باید به ما بگویید امروز در حوزه تمدنی چه نقشی داریم؟ شما باید پشتیبانی کنید که فرهنگ غنی ایرانی و اسلامی را گسترش دهیم.

دکتر عارف او گفت: در این مطرح اشکار کنید جایگاه شما کجاست؟ برای رسیدن به آن جایگاه چه کاری باید انجام شود؟

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.

معاون اول رئیس‌جمهور افزود: شما بعنوان یک مرکز علمی باید به ما بگویید چالش های مهم سرزمین چیست؟ اکنون منطقه جنوب غرب آسیا در حالت خاصی قرار دارد و تحول شگرفی در حال وقوع است. جمهوری اسلامی ایران در کجای این تغیرات قرار دارد؟

ادامه مطلب
موسیقی فجر در ایستگاه پایانی/ برترین‌ها معارفه شدند

وی خاطرنشان کرد: شما باید به گفتن یک سازمان مرتبط با اندیشمندان و نخبگان بازدید کنید و بگویید که در رابطه مسائل سرزمین و مردم آیا به صرف این که در مجلس یا دولت طرحی نقل می شود آیا دیگر نهادها بدون نظر دادن نسبت به آن مطرح باید تابع باشند؟‌

معاون اول رئیس جمهور تصریح کرد: امروز تصمیم ساز،‌ تصمیم گیرنده و مجری یکی شده است و به همین علت است که هنگامی یک طرحی نقل می شود که مسئول آن، یک سلیقه خاص، یک نفوذی و یا حتی یک غیرمسئول بوده است که یک حادثه کوچک را بزرگ کرده است و با بحران روبرو می شویم.

دکتر عارف به گفتن نمونه به حوادث سال ۱۳۷۸ اشاره کرد و او گفت: یک روزنامه بسته می شود،‌ چند دانشجو اعتراض می کنند ولی کار به جایی می‌رسد که سرزمین با بحران روبرو می شود. در حالی که در وقتی که رئیس دانشگاه تهران بودم ، هر ساله موارد شبیهی اتفاق می افتاد، اما آن را بدون تبعاتی حل می کردیم.

ادامه مطلب
«بچه زرنگ» رکورد پرفروش ترین فیلم کودک در سینمای ایران را شکست

معاون اول رئیس جمهور افزود: ما مرکز اسناد و کتابخانه ملی را فقطً یک کتابخانه دانشگاهی نمی بینیم،‌ اینجا خانه اندیشمندان است و این مجموعه باید تصمیم سازی کند. اگر جایگاه کتابخانه ملی اشکار شود و مسائل را به تصمیم گیرندگان و مجریان گوشزد کند، آن زمان است که مسیر به درستی پیش می‌رود. شما بعنوان اندیشمندان باید بگویید امروز برتری مردم چیست و مسائل فرعی کدام است تا تصمیم گیرندگان به سراغ مسائل مهم مردم بروند.

وی با اظهار گله های از برتری قرار گرفتن مسائل فرعی در سرزمین، تصریح کرد: یک قضیه فرعی نقل می‌شود و به نادرست برتری می شود.

دکتر عارف در این عرصه به قانون ممنوعیت آنتن ماهواره اشاره کرد و او گفت: در وقتی که ممنوعیت آنتن ماهواره در مجلس نقل شد, به شدت مخالفت کردم چون معتقد بودم فناوری آنتن های ماهواره آنقدر به شدت رشد خواهد کرد که دیگر در پشت بام نمی ماند, علت فرد دیگر هم که اراعه کردم، این می بود که ما به مردم تمرد از قانون را نشان می‌دهیم، دلیلش هم این می بود که این قانون اشکال داشت.

ادامه مطلب
درام اجتماعی تازه "این جمعیت قابل کنترل" در انتظار مجوز نمایش است

عارف افزود: نهادهایی همانند کتابخانه ملی،‌ فرهنگستان ها و دانشگاه ها باید به دولت بگویند که در شرایط سرزمین قضیه برتری چیست، ما به عفاف و حجاب باور داریم اما آیا در این شرایط سرزمین، این مساله باید با اهمیت ترین قضیه سرزمین شود؟

عارف با اشاره به نوشته وفاق ملی، او گفت: فرهنگستان ها و نهادهای علمی همانند مرکز اسناد و کتابخانه ملی، باید وفاق را تعریف کنند،آیا تنها منظور، وفاق بین نهادهای حاکمیتی است؟ما به این نتیجه رسیدیم که می‌توانیم با دیگر قوا بنشینیم و او گفت و گو کنیم اما آیا وفاق منحصر به این است؟

معاون اول رئیس جمهور با گفتن این که وفاق ملی امری دوسویه است، اصرار کرد: وفاق ملی به این معنی نیست که حاکمیت هر چه او گفت مردم بگویند چشم .

عارف افزود: در انتخابات ۵۰ درصد مردم آگاهانه رای ندادند. رویکرد وفاق تشکیل می کند که بازدید کنیم علت عدم این وجود چیست؟‌ما باید به جایی برسیم که همه مردم علاقمند به شرکت در انتخابات شوند.

ادامه مطلب
چگونه کاغذ دیواری را نصب کنیم؟ آموزش مرحله به مرحله

او گفت: در اواخر دهه ۷۰ واوایل دهه ۸۰ زیاد از مطرح هایی که تصویب شده می بود عملا متوقف می بود در آن دوران نفت را با قیمت ۷ دلار می فروختیم اما ما برای گسترش مرکز اسناد و کتابخانه ملی با جدیت تلاش کردیم تا کتابخانه ملی و مرکز اسناد به شکل امروزی تاسیس شد. اکنون شما باید بگویید که چه نقشی دارید؟ آیا کتابخانه ملی تنها همان نقش کتابخانه دانشگاهی را دارد، اگر این طور است زیاد از این ساز و کارها مورد نیاز نیست اما آنچه که توقع می رود ماموریت فراملی کتابخانه است که باید به مسائل کلان بپردازد و در دولت چهاردهم به جستوجو ارتقاء جایگاه کتابخانه و مرکز اسناد هستیم و من از شما می خواهم طرحی را در هیات امنا بیاورید که به ارتقاء این سطح پشتیبانی کند.

دسته بندی مطالب

اخبار فرهنگی

اخبار فناوری

خبر های اقتصادی

خبرهای ورزشی

اخبار کسب وکار

اخبار پزشکی


منبع

پیشنهاد ما به شما

بانوان «نواحی» در جشنواره چهلم موسیقی فجر حضوری پررنگی دارند

بانوان «نواحی» در جشنواره چهلم موسیقی فجر حضوری پررنگی دارند_دلچسب

به گزارش دلچسب آخرین مطالب صادرات غیرنفتی ۱۸ درصد افزایش یافته است_دلچسب بلانکو از استقلال …