به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
، جلسه تکریم روحالله سهرابی و معارفه میثم زندی با وجود رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی و جمعی از مدیران این سازمان برگزار شد.
در این جلسه روحالله سهرابی مدیرکل قبل دفتر نظارت بر اراعه و نمایش فیلم، با اشاره به چالشهای این حوزه، او گفت: این اداره گلوگاه مهم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی است، نه سازمان سینمایی. تعداد مراجعات و مقدار ترددها در این اداره زیاد بالاست و خروجی آن به شکل کلی همه را دچار این اداره میکند.
وی با سپاس از حمایتهای محمد خزاعی و حبیب ایل بیگی افزود: با اضافه شدن مجموعه تازه و وجود دکتر فرید زاده و دکتر حسینی ازمایش ها جدیدی شامل حال من شد. ترکیب مدیریت جاری در هر قسمت آن به نحو احسن بوده است و نگرانیهای ما را در ادامه و پیشبرد اهداف سازمان سینمایی به حداقل میرساند.
وی او گفت: ابتدای امسال دوبار مراجعه کردم و مفصل با آقای خزاعی سخن بگویید کردم تا برای مدتی بتوانم برگردم به حوزه فعالیت های حرفه ای خودم و آن فضا را پیش ببرم. این اتفاق رخ نداد و بعدتر که استعفای خودم را تقدیم دکتر فریدزاده کردم هم خواستم که برگردم به فضای فیلمسازی و در نهایت به امروز رسید. هر تصمیمی که گرفته شد برای اعتبار و شان سازمان سینمایی می بود چرا که معتقدم مرجعیت سازمان باید در بهترین نقطه و جایگاه خود باشد و سینماگران ضمن این که احترام قائل می باشند توامان باید بدانند که اول و آخر ماجرا سازمان سینمایی باید تصمیم بگیرد.
سهرابی در آخر فرمود: ما چیزی نزدیک به ۵ هزار و ۳۰۰ جلسه با سینماگران داشتیم و فکر میکنم زیاد بی سابقه است، آن هم با افرادی که هرکدام به تنهایی رسانه می باشند و باید با مراقبت و درست از هر نظر با آنها سخن بگویید می کردیم و همه اینها جز حمایتمدیران قبلی، همکاران گرامی و مدیران تازه نبوده است. امیدوارم همه در برنامه هایتان موفق باشید.
سینما سپهر فرهنگی و محل تعامل است
در ادامه، میثم زندی سرپرست تازه اداره کل دفتر نظارت بر اراعه و نمایش فیلم، با گفتن این که همه ما خدمتگزار سینماگران هستیم، او گفت: قدردان زحمات دوستانی هستم که تلاش کردند تا درخت تنومند سینما شکل بگیرد. معتقدم وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سازمان سینمایی و ادارهای که قرار است با همکاران مدتی مختصر سیاستهای کلی نظام جمهوری اسلامی را در آن پیگیری کنیم. به فکر این هستم در این دوره اندک که زمان خدمتگزاری به این عزیزان به دست آمده روسفید باشیم.
او همین طور گفت: اصل اول برای من این بوده است که مجموعه تجربیاتی را که در اختیار دکتر سهرابی و دیگر همکاران قرار دارد بیاموزم چرا که این ودیعه است نزد او و خواهش میکنم که در اختیار من قرار دهند. کار آقای سهرابی در هستی همه نشده و متعلق به مجموعه خانواده سینماست و در نقش فرد دیگر پشتیبانی میکنند.
زندی گفت: این رابطه ادامه خواهد داشت و همه تلاش میکنیم اتفاقات خوبی رخ دهد. ایراداتی وجود خواهد داشت، اما تلاش میکنیم کم باشد. با تکیه بر علم و دانش و گفتمانی که متعلق به آن هستیم، یعنی گفتمان اسلامی که زیاد ذخیره مناسب و گنجینه باارزشی است، تلاش میکنیم کار را پیش ببریم. در عرصه هنر احتمالا نتوانستیم ظرفیتهای هنری در آن تشکیل کنیم اما تلاش میکنیم موضوعاتی همانند علم محوری و عدل محوری در گفتمان شکل گیرند. شخصاً معتقدم سینما به مثابه یک سپهر فرهنگی، محل تعامل همبستگی است.
او همین طور گفت: در روزهای اول زیاد کار داریم و باید نقاط قوت خود را بسنجیم و با وجود جوانان خلاقی که در دانشگاه وجود دارند و میتوانند به حوزههای فرهنگی و اجتماعی افزوده شوند، جهش منحصر به فردی در حوزه فرهنگ و به اختصاصی سینما تشکیل کنیم.
زندی با گفتن این که ابتدا باید آنها ما را باور کنند، اظهار کرد: این مسئله مهمی است و باید بپذیریم که با مخاطبانی مواجه هستیم که سینما را زیاد تر از ما میدانند و با هوشتر و عالمتر می باشند. این ویژگی را باید در ما ببینند و فهمید شوند که نسبت درستی با آنها برقرار میکنیم تا به ما مطمعن داشته باشند. اگر فکر کنند که من میثم زندی با همکارانم در اداره کل نظارت میتوانیم برای همه سینما تصمیم بگیریم خیال باطلی است. ما نقش تنظیمگری داریم و همه میتوانند در این رنگین کمان جهان اسلام وجود داشته باشند یقیناً در چارچوب قواعدی که وجود دارد.
گفتگومحوری را سرلوحه قرار دهید
روحالله حسینی معاون ارزشیابی و نظارت برعرضه و نمایش فیلم سازمان سینمایی نیز در این جلسه، با اشاره به اهمیت اداره کل دفتر نظارت بر اراعه و نمایش فیلم، او گفت: فیلم به مثابه فیلم، مخاطب، اراعه، تفسیر و نگاه کردن به آن یک تخصص است و ژانرهای گوناگون به همین شکل؛ مخاطب همه این گونهها این تکثر و تنوع و تحلیلهایی که باید در این عرصه انجام شود، یعنی تحلیل فروش و مراقبت از این که در دام یک جریان نیفتیم، هر کدام یک نگاه جامع و تخصصی میخواهند و ما این را در وجود دکتر زندی دیدیم و یکی از مولفههای ما برای دعوت از ایشان نیز همین می بود.
او گفت: نگاه دوم روحیه تعاملی و تشکیل گفتگو می بود. در این حوزه به طور خاص یعنی اراعه و نمایش، ویژگی اساسی هر مدیری گفتگو و تعامل است. تعامل ارزنده که تبدیل نمایش و خروجی اثری شود که با اقتصاد گره خورده است و در نهایت تبدیل جاری شدن عدل شود و در عین حال نگاه حاکمیتی را نیز جستوجو کند. اقتصاد آن نگه داری شود و همزمان سینما، سینمای هنری نیز باشد. این کار با یک نگاه گفتگو محور نتیجه خواهد داد.
حسینی او گفت: سومین مولفه نگاه نظام محور و سیستمی است که نباید تفکیک به اجزا شود و از هم جدا عمل کنند. این سیستم اگر با هم هماهنگ نباشند به خروجی مناسب منتج نخواهد شد. او باور دارد که همه همکاران در اداره نمایش در این پیروزی و خروجی نقش دارند و در کنار شما عزیزان در ادارههای دیگر این نقش معنی مییابد و اگر با هم هماهنگ نباشند و ذیل سازمان سینمایی به درستی عمل نشود به خروجی ملزوم نخواهد رسید.
هنر مدام راهگشا و درمانگر است
رائد فریدزاده رئیس سازمان سینمایی نیز در آخر این جلسه، با تبریک حلول ماه مبارک رمضان، او گفت: هنگامی خالق یک تاثییر باشید و طعم و شیرینی آن را چشیده باشید به سختی تن به پشت میزنشینی داده و آن را رها میکنید. مگر این که انگیزهای مضاعف داشته باشید و افقی را ببینید که به آن باور دارید و در این طی طریق فضاها و راههای تازه نیز گشوده میشود. با همین نیت و اراده می بود که دکتر سهرابی این مسئولیت را پذیرفتند. بعضی اوقات اوقات شما در دل حادثه هستید و بعضی اوقات اوقات نیز علمی آن را میبینید.
رئیس سازمان سینمایی افزود: دوران قبل دوران سختی می بود و درست نیست مقتضائات را ندید و آن را قضاوت کرد اما همان ۵ هزار جلسه مشخص می کند که نگاه همدلانه بوده تا شکافها اندک شوند و باب گفتگو گشوده شود. او گفت و شنود کار سختی است و به گواه دوستانی که با دکتر سهرابی همکار بودند ایشان این سعه صدر را داشتند.
فریدزاده خطاب به کارکنان اداره کل دفتر نظارت بر اراعه و نمایش فیلم او گفت: حوزه شما ویترین مهم سازمان است و تحت نظارت و رصد همگان است و این کار را سختتر میکند. آقای سهرابی با نگاه همدلانه با سینماگران مسیر تعامل را تشکیل کرد.
وی فرمود: آقای زندی نیز لطف کردند و این مسئولیت را پذیرفتند چرا که کاری است که در دوره جاری پر از چالش است و میتواند پرخطر باشد. از نظر دیگر یک زمان است تا بتوانیم اتفاقاً تا جایی که میشود قاعده بازی را اشکار کنیم. هنگامی قاعده اشکار باشد زمان ایجاب زیاد تر فراهم است. وجه تعاملی قرار میگیرد و از بازخوردها میتوان منفعت گیری کرد تا مسیر را درست و نقایص را مرتفع کرد. هنر همیشه راهگشا بوده و درمان کننده است.
در آخر این جلسه رئیس سازمان سینمایی حکم میثم زندی را اهدا و از زحمات روح الله سهرابی سپاس کرد.
میثم زندی، دانش آموخته مقطع دکتری تخصصی رشته پژوهش هنر از دانشگاه تهران، تهیه کننده، نویسنده، مترجم و کارگردان تئاتر و سینما، استاد دانشگاه، مدیرعامل بنیاد فرهنگی هنری نیما یوشیج، نیما پژوه، مؤلف و مترجم چهارکتاب دانشگاهی، وجود در جشنواره های ملی و بین المللی، نویسنده و کارگردان بیشتر از ۱۰ فیلم داستانی، مستند و مختصر، کارگردان بیشتر از ۳۰ نمایش، پژوهشگر حوزه مطالعات عالی هنر، فلسفه هنر و زیبایی شناسی سینما و تئاتر است که طی سالها فعالیت اجرایی و مدیریت فرهنگی، به طور اختصاصی بر نظریه های فلسفی و نشانه معناشناسی در حوزه سینما و هنرهای نمایشی تمرکز داشته است.
دسته بندی مطالب
منبع