آشنایی با انواع قهوه و بهترین روش‌های دم‌آوری

اسپرسو، لاته، موکا و آمریکانو، این‌ها تنها یک بخش کوچکی از انواع قهوه هستند که بیشتر در کافه‌ها می‌بینیم. خیلی قهوه‌های دیگری مانند کمکس، سایفون، فرنچ پرس و کولد برو هم وجود دارند که در کافه‌های ایران متداول نیستند اما مزه خاص خودشان را دارند.

آیا تا به حال به این فکر کرده‌اید که انواع قهوه در کافی شاپ دقیقاً چه تفاوتی با هم دارند؟ یا چطور می‌توان بهترین روش دم‌آوری را انتخاب کرد؟ در این مقاله علاوه بر معرفی دانه‌های قهوه، با روش‌های تهیه قهوه بدون دستگاه آشنا خواهیم شد و راهنمایی جامع برای دم‌آوری ارائه می‌دهیم.

 

معرفی انواع دانه قهوه و ویژگی‌های‌شان

یکی از مهم‌ترین عوامل تأثیرگذار بر طعم قهوه، نوع دانه آن است. دانه‌های قهوه در گونه‌های مختلفی رشد می‌کنند که دو نوع پرطرفدار آن عربیکا و ربوستا هستند. در این قسمت به معرفی انواع دانه قهوه می‌پردازیم.

عربیکا (Arabica)

انواع قهوه عربیکا در نوشیدنی‌های مختلف قهوه مورد استفاده قرار می‌گیرند و اغلب طرفداران بیشتری هم به نسبت روبستا دارد.

  • طعم: لطیف، متعادل، کمی ترش، همراه با رایحه‌های میوه‌ای و گلی
  • میزان کافئین: کمتر از ربوستا
  • شرایط کشت: در ارتفاعات بالا و مناطق کوهستانی
  • استفاده: قهوه‌های دمی و نوشیدنی‌های اسپرسو باکیفیت

اگر قصد خرید قهوه عربیکا را دارید، توجه کنید که این دانه‌ها گران‌تر از ربوستا هستند.

ادامه مطلب
اصول احداث و نگهداری شرکت تجهیزات پزشکی

ربوستا (Robusta)؛ از انواع قهوه مورد علاقه ورزشکاران

روبوستا هم به دلیل کافئین بیشترش میان ورزشکاران خیلی محبوب است. در ادامه مشخصات این نوع قهوه را مطالعه می‌کنید:

  • طعم: تلخ، قوی، با حس طعمی شبیه به شکلات تلخ
  • میزان کافئین: دو برابر عربیکا
  • شرایط کشت: در ارتفاعات پایین‌تر و شرایط سخت‌تر
  • استفاده: اسپرسو، قهوه فوری، ترکیب با عربیکا برای ایجاد تلخی بیشتر

انواع دیگر قهوه که زیاد شناخته شده نیستند!

  • لیبریکا (Liberica): دارای طعم دودی و گلی، کمتر در بازار جهانی عرضه می‌شود.
  • اکسلزا (Excelsa): بیشتر در ترکیب با سایر دانه‌ها استفاده می‌شود.

تأثیر فرآیند رُست (بو دادن) بر طعم قهوه

فرآیند رُست قهوه به همان مراحلی گفته می‌شود که قهوه از دانه‌های میوه‌ای و سبز به دانه‌های با رنگ قهوه‌ای تبدیل می‌شود. بسته به میزان حرارت و مدت زمان رُست، دانه‌های قهوه در سه دسته کلی قرار می‌گیرند:

رُست سبک (Light Roast)

رُست سبک گزینه‌ای عالی برای تهیه قهوه‌ای با طعم لطیف و اسیدیته بالا است. دانه‌های این نوع قهوه به رنگ قهوه‌ای روشن هستند و روغنی روی سطح آن‌ها دیده نمی‌شود.

رُست متوسط (Medium Roast)

اگر دوست دارید قهوه‌ تعادلی بین تلخی و اسیدیته باشد، رُست متوسط را امتحان کنید. این دانه‌ها رنگی قهوه‌ای متوسط دارند و طعم آن‌ها کمی کاراملی‌شده است.

ادامه مطلب
راهنمای کامل خرید کیسه خواب برای طبیعت‌گردی و کمپینگ

رُست تیره (Dark Roast)

دوستداران قهوه‌های تلخ و سنگین، عاشق رُست تیره خواهند شد! این دانه‌ها قهوه‌ای تیره یا حتی سیاه‌رنگ‌اند و سطحی روغنی دارند. طعم آن‌ها به سمت تلخ و دودی می‌رود و میزان اسیدیته در این نوع رُست کمتر است.

نکته مهم: این نکته برای باریستاها و مدیران کافه‌ها است که قصد خرید قهوه تخصصی دارند! حتماً درجه رُست را متناسب با روش دم‌آوری خود انتخاب کنید. انتخاب اشتباه باعث می‌شود قهوه‌ای که تهیه می‌کنید، طعمی متفاوت و نامطلوبی داشته باشد.

 

2 1

انواع نوشیدنی‌های قهوه در کافی‌شاپ‌ها

وارد یک کافی‌شاپ می‌شوید و منویی پر از نام‌های مختلف قهوه جلوی شماست. اما تفاوت این نوشیدنی‌ها در چیست؟ بیایید نگاهی به محبوب‌ترین انواع قهوه کافی‌شاپ بیندازیم:

قهوه‌های سیاه (بدون شیر)

اگر از طرفداران قهوه خالص هستید، نگاهی به لیست پایین بیندازید:

  • اسپرسو: قهوه‌ای غلیظ و قوی که پایه بسیاری از نوشیدنی‌های دیگر است.
  • ریسترتو: نسخه‌ای غلیظ‌تر از اسپرسو، با آب کمتر و طعمی شدیدتر.
  • لونگو: نسخه‌ای رقیق‌تر از اسپرسو، با مقدار آب بیشتر و طعم ملایم‌تر.
  • آمریکانو: ترکیبی از اسپرسو و آب داغ که طعمی شبیه قهوه دمی دارد.
ادامه مطلب
هتل‌های لوکس مشهد؛ تجربه‌ای فراتر از زیارت

قهوه‌های شیری

اگر ترکیب قهوه و شیر را دوست دارید، این گزینه‌ها را امتحان کنید:

  • لاته: اسپرسو با مقدار زیادی شیر بخارزده و یک لایه نازک فوم شیر.
  • کاپوچینو: اسپرسو، شیر و فوم شیر که طعمی خامه‌ای دارد.
  • موکا: همان لاته است، اما با شکلات!
  • ماکیاتو: اسپرسویی که با مقدار کمی شیر بخارزده یا فوم شیر ملایم شده است.

دسرهای قهوه‌ای

گاهی یک فنجان قهوه می‌تواند یک دسر خوشمزه هم باشد. برای مثال آفوگاتو که ترکیبی از بستنی وانیلی و شات اسپرسوی داغ است.

قهوه‌های سرد

اگر هوای گرم شما را به یک نوشیدنی خنک دعوت می‌کند، گزینه‌های زیر را امتحان کنید:

  • آیس کافی: همان قهوه داغ اما با یخ! می‌توانید آن را با شیر یا شکر ترکیب کنید.
  • کولد برو: این نوع قهوه چندین ساعت در آب سرد دم می‌کشد و طعمی ملایم و کمتر اسیدی دارد.

در صورتی که عاشق تجربه‌های جدید هستید یا می‌خواهید منو کافه‌تان را غنی‌تر کنید، پیشنهاد می‌کنیم طرز تهیه انواع قهوه کافی شاپ را یاد بگیرید و آن‌ها را به شیوه خاص خودتان درست کنید.

بهترین روش‌های دم‌آوری قهوه

هر کس سلیقه‌ای خاص در نوشیدن قهوه دارد، اما آیا می‌دانید روش دم‌آوری چقدر در طعم نهایی تأثیرگذار است؟ جالب است که به وسیله سری از روش‌ها می‌توانید قهوه‌ای شفاف و سبک درست کنید، در حالی که اگر دیگر روش‌ها را امتحان کنید، نوشیدنی‌ای غلیظ و سنگین تهیه می‌کنید. بیایید با روش‌های محبوب دم‌آوری آشنا شویم:

ادامه مطلب
انواع شرطی سازی و کاربرد آن در انگیزش کارکنان

دم‌آوری دستی

تهیه انواع قهوه بدون دستگاه با روش‌های زیر انجام می‌شود:

  • پور اوور (V60): روشی که در آن آب داغ به آرامی روی قهوه آسیاب‌شده ریخته می‌شود. نتیجه آن قهوه‌ای شفاف و متعادل است.
  • فرنچ پرس: این روش شامل خیساندن قهوه در آب داغ و سپس فشردن آن با یک فیلتر فلزی است.
  • آئروپرس: ترکیبی از روش فرنچ پرس و اسپرسو است که با ایجاد فشار، عصاره‌ای قوی از قهوه خارج می‌کند.

روش‌های سنتی و برقی

روش‌های سنتی و برقی برای تهیه انواع قهوه به شرح زیر هستند:

  • موکاپات: قهوه‌ای غلیظ شبیه اسپرسو می‌خواهید دستگاه‌اش را ندارید، موکاپات بخرید! این دستگاه روی اجاق گاز کار می‌کند و با بخار آب، قهوه‌ای قوی و خوش‌طعم تولید می‌کند.
  • دستگاه اسپرسو: اگر می‌خواهید حرفه‌ای‌تر قهوه درست کنید، دستگاه اسپرسو با استخراج تحت فشار، قهوه‌ای با کرما (لایه خامه‌ای روی قهوه) را برایتان آماده می‌کند.
  • سیفون: سیفون یک روش خاص و جذاب که از خلأ و فشار برای استخراج قهوه استفاده می‌کند.
ادامه مطلب
خرید محصولات بیمه ای شرکت بیمه سامان از سایت اسپینر بیمه دات کام

نکته: در صورتی دستگاه خاصی ندارید، نگران نباشید! استفاده از روش‌های تهیه قهوه دمی بدون دستگاه اسپرسو مثل فرنچ پرس و موکاپات در خانه به شدت پیشنهاد می‌شوند.

 

3

نکات کلیدی برای انتخاب روش دم‌آوری مناسب

🔹 اگر طعم شفاف و متعادل دوست دارید → پور اوور

🔹 اگر قهوه غلیظ می‌پسندید → اسپرسو یا فرنچ پرس

🔹 اگر نوشیدنی شیری می‌خواهید → لاته یا کاپوچینو

🔹 اگر قهوه سرد دوست دارید → کولد برو یا آیس کافی

نتیجه‌گیری

طعم قهوه بسته به روشی که آن را دم می‌کنید و با مواد مختلفی مثل شیر و سیروپ‌های مختلف ترکیب می‌کنید، خیلی متفاوت است. اسپرسویی که خالص سرو می‌شود، طعم‌اش زمین تا آسمان با یک لاته خامه‌ای یا یک موکای شکلاتی فرق دارد. همین تفاوت‌ها است که دنیای قهوه را این‌قدر جذاب می‌کند! هر روش دم‌آوری، هر نوع دانه قهوه و حتی میزان رُست شدن آن، طعم نهایی را تغییر می‌دهد.

فروشگاه قهوه فلیچیتا همان‌جایی است که می‌توانید به صورت آنلاین عمده یا تکی خرید کنید و از تنوع بی‌نظیرش لذت ببرید. فقط یک سر به فروشگاه آنلاین‌شان بزنید تا متوجه شوید که چگونه تعداد زیادی قهوه را در دسته‌بندی‌های مختلف و قیمت عالی عرضه می‌کنند.

پیشنهاد ما به شما

چگونه می‌توانیم بلیط لحظه آخری قطار فدک تهران مشهد پیدا کنیم؟

چطور می‌توانیم بلیط لحظه آخری قطار فدک تهران مشهد اشکار کنیم؟_دلچسب

به گزارش دلچسب سفر با قطار یکی از راحت‌ترین و امن‌ترین راه حلهای مسافرت در …