[ad_1]
به گزارش دلچسب
تا بحال پژوهشهای بسیاری اثرات منفی مصرف غذای ناسالم سرشار از چربی اشباع و قند صنعتی بر بدنمان را بازدید کردهاند. اکنون محققان در پژوهش جدیدی با آزمایش روی انسانها دریافتهاند که رژیم غذایی ناسالم میتواند بر قسمت خاصی از مغز ما نیز تأثیر منفی بگذارد و جهتیابی و حافظه را مختل کند.
بر پایه گزارش نیواطلس، محققان دانشگاه سیدنی با منفعت گیری از یک سیستم حقیقت مجازی (VR)، ارتباطی بین رژیمهای غذایی سرشار از چربی و قند و اختلال در جهتیابی مکانی و حافظه اشکار کردهاند. پیشتر در دیگر مطالعات دراینباره آزمایشهایی روی موشها انجام شده می بود، اکنون آزمایش محققان روی انسان یافتههای قبلی را قبول میکند.
ربط بین غذای ناسالم و اختلال در جهتیابی و حافظه
در این پژوهش مقدار مصرف چربی و قند غذایی (DFS) 120 شرکتکننده جوان در طول ۱۲ ماه اندازهگیری شد. سپس آنها باید با پوشیدن هدست حقیقت مجازی و یک کنترلر از یک هزارتوی سهبعدی عبور میکردند تا در انتها به یک صندوق گنج برسند.
اگر شرکتکنندگان صندوق گنج را در کمتر از ۴ دقیقه اشکار میکردند، به مرحله سپس میرفتند. اگر در این مهلت موفق نمیشدند، خودکار به محل صندوق منتقل میشدند تا بتوانند به مرحله بعدی بروند. این بازی ۷ مرحله داشت. در مرحله هفتم صندوق گنج برداشته میشد و اینبار شرکتکنندگان باید به بخشی از هزارتو که معتقد بودند پیشتر صندوق در آن قرار داشت، بروند.
محققان دریافتند شرکتکنندگانی که نمرات DFS بالاتری داشتند، در تعیین دقیق محل صندوق، نسبت به افرادی که چربی و قند کمتری در رژیم غذایی خود داشتند، کارکرد زیاد بدتری داشتند. این یافتهها مشخص می کند که رژیمهای غذایی پر از چربی و قند همانند فستفود با تشکیل اختلال در هیپوکامپ مغز روی کارکرد جهتیابی فضایی و حافظه فضایی تأثیر منفی میگذارند. منظور از جهتیابی فضایی یادگیری و بهخاطرسپردن مسیر از یک مکان به مکان دیگر است.
محققان این چنین در این پژوهش مقدار حافظه فعال و شاخص توده بدنی (BMI) شرکتکنندگان را در نتایج نهایی لحاظ کردند. بهعبارت دیگر، حتی در افراد نسبتاً سالم با نمرات BMI طبیعی، یک رژیم غذایی نامناسب امکان پذیر حافظه و قوای شناختی آنها را مختل کند. یافتههای این پژوهش با مطالعات قبلی که روی جوندگان انجام شده می بود، مطابقت دارد.
یافتههای این پژوهش در International Journal of Obesity انتشار شده است.
دسته بندی مطالب