به گزارش دلچسب
سالمخبر: در یک دستاورد علمی و پزشکی بیسابقه، تیم تخصصی بیمارستان فارابی دانشگاه علوم پزشکی تهران بار دیگر عمل جراحی عصبرسانی به قرنیه را این بار با سه عمل موفق در یک روز به آخر رساند؛ عملی که امید تازهای برای بیماران مبتلا به بیحسی قرنیه و خشکی شدید چشم به همراه دارد.
به گزارش سالمخبر به نقل از روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، سید محسن رفیعزاده – عضو گروه بیماریهای چشم بیمارستان فارابی او گفت: در این جراحی ها، پیوند اعصاب حسی از ساق پا به قرنیه صدمهدیده صورت گرفت تا ناحیهای که دچار بیحسی شده می بود، مجدداً کارکرد عصبی اشکار کند.
وی با اشاره به این که بیماران منتخب برای این جراحی دارای شرایط خاصی بودند، افزود: یکی از بیماران در تاثییر ضربه، فرد دیگر به طور مادرزادی و بیمار سوم بعد از جراحی تومور مغزی حس قرنیه خود را از دست داده بودند. از دست رفتن حس قرنیه میتواند تبدیل خشکی شدید، زخمهای قرنیهای، سوراخ شدن قرنیه و حتی پارگی چشم شود.
سید فرزاد محمدی – استاد بیماریهای قرنیه و خارجچشمی دانشگاه علوم پزشکی تهران نیز در خصوص اهمیت این جراحی او گفت: عصبرسانی به قرنیه همانند برقرار کردن یک جریان آبی قوی برای بافتی است که خشک شده است. بدون این جریان، قرنیه قادر به مراقبت از خود نیست و مستعد صدمهها و عفونتهای جدی میشود. این جراحی با بازسازی مسیر عصبی، قرنیه را توانمند میسازد تا مجدداً شفافیت، حساسیت و کارکرد طبیعی خود را بازیابد.
او همین طور گفت: بیمارانی که تحت این عمل قرار میگیرند، زیاد تر دچار زخمهای مزمن و کم شدن شدید دید می باشند و باید بهطور مداوم تحت مراقبت قرار گیرند. اما با این نوع جراحی، چشم به نوعی ‘ریست’ میشود و توانایی مراقبت از خود را بازمییابد. در این جراحیها، نقش همکاری بینرشتهای نیز زیاد چشمگیر می بود.
محمدرضا امام هادی – جراح مغز و اعصاب و فوقتخصص جراحی ترمیمی اعصاب محیطی از دانشگاه علوم پزشکی گیلان نیز در این خصوص او گفت: حس قرنیه اهمیت حیاتی دارد. نبوده است این حس میتواند تبدیل کوری و عوارض شدید چشمی شود. برگشت حس به قرنیه بعد از جراحی، بسته به سن بیمار و شرایط بالینی، بین ۶ تا ۱۲ ماه زمان میبرد.
بنابر اظهار روابط عمومی دانشگاه علوم پزشکی تهران، بیمارستان فارابی با برخورداری از تیمهای متخصص و پیشرو در حوزه چشمپزشکی، هماکنون به گفتن یکی از قطبهای مهم چشمپزشکی سرزمین شناخته میشود و با منفعتگیری از توانمندیهای تحقیقاتی و درمانی، گامی مؤثر در جهت پاسخگویی به نیازهای ملی برداشته است.
دسته بندی مطالب