به گزارش دلچسب
خبرگزاری موج
به نقل از وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، سیدعباس صالحی وزیر فرهنگ در این دیدار با گفتن این که دو سرزمین ایران و قزاقستان اشتراکات فرهنگی تاریخی تعداد بسیاری دارند، او گفت: از برگزاری هفتههای فرهنگی ایران و قزاقستان در دو سرزمین استقبال میکنیم.
وی با اصرار بر این که سینمای ایران در سطح جهان نقل است، افزود: در سرزمین ما سالانه ۸۰ تا ۱۰۰ فیلم بلند ساخته میشود؛ انعقاد تفاهمنامه در حوزه سینما پشتیبانی میکند تا در مسیر همکاری با قزاقستان به اهدافمان دست یابیم.
صالحی در ادامه با اشاره به برخی از فرهیختگان مشترک دو سرزمین، تصریحکرد: عرصههای کاری گستردهای با یکدیگر داریم یقیناً باید نقشه راهی برای آن طراحی کنیم.
وی در قسمت فرد دیگر از سخنانش از فارابی به گفتن نقطه اتصالی در جهان فلسفه یاد کرد که در پیوند دادن دو ملت میتواند اثرگذار باشد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی او گفت: ظرفیت بسیاری برای فارابی شناسی در ایران داریم چرا که در سرزمین ما جریان فلسفی بدون وقفه ادامه داشته است به همین علت در ایران میشود در حوزه فارابیشناسی به خوبی کار کرد.
او گفت: برگزاری سمینار، همایش علمی و فیلمسازی مشترک میتواند در این عرصه مورد دقت قرار گیرد چراکه پیش از این درمورد ابنسینا اقداماتی از ایندست انجام شده و بازخورد مساعد را از مخاطبان دریافت کرده است.
صالحی تصریح کرد: به همین علت عرصه کار کردن برای فارابی در حوزههای متعدد وجود دارد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی او گفت: همکاری برای فعالیت حوالی شخصیت فارابی میتواند اغاز خوبی برای عمل های مشترک در حوزه مفاخر باشد.
وی با اشاره به این که زبان میتواند پل ارتباطی بین دو سرزمین و زبان شناسی میتواند حوزهای قابل دقت باشد، افزود: هنر نیز میتواند در این مسیر مورد دقت قرار گیرد برای مثال در حوزه موسیقی کلاسیک، معاصر و نواحی عرصههای قابل توجهی برای ارتباطات مشترک وجود دارد.
صالحی با اشاره به این که میتوانیم در این مسیر هفتههای موسیقی برگزار کنیم، تصریحکرد: هنرهای تجسمی نیز میتواند در هفتههای فرهنگی یا به طور جدا گانه مورد دقت قرار گیرد.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با اصرار براینکه وجود حضرتعالی با دقت به علاقهای که به ایران دارید زمان مغتنمی برای گسترش ارتباطات است، او گفت: خوب است کمیته مشترکی در حوزه فرهنگی بین وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی، وزارت میراث فرهنگی، گردشگری و صنایع دستی و سفارت قزاقستان در ایران راه اندازی شود تا از این طریق اقداماتی که زیرساختهای اجرایی آنها فراهم است هرچه سریع تر به ثمر بنشینند.
وی در قسمت فرد دیگر از سخنانش، در ادامه گفت: با دقت به این که دانشگاههای با کیفیتی در ایران وجود دارد، مراودات علمی نیز میتواند مورد دقت قرار گیرد.
صالحی تصریح کرد: زمانهای قابل توجهی در وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی وجود دارد که از جمله آن میتوان به نمایشگاه بینالمللی کتاب تهران اشاره کرد که در مدتی مختصر بیشتر از یک میلیون کتاب در آن به فروش رفته است.
وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی در ادامه ابراز امیدواری کرد تا دو سرزمین بتوانند آثار هنری مشترک تشکیل کنند، چراکه تشکیل فیلم مشترک جهت تشکیل تعلق خاطر مشترک میشود.
وی با اصرار براینکه آثار مستندی که روایتگر میراث مشترک دو سرزمین است نیز باید مورد دقت قرار بگیرند، افزود: هر مقدار در حوزههای مورد تلاقی دو سرزمین به سمت تولیدات تصویری پیش رویم، دامنه مخاطب و تاثیرگذاری را میتوانیم افزایش دهیم و قطعا فیلمهای مشترک میتوانند در این مسیر تاثییر خاص خود را بگذارند.
سینمای ایران پیشرفته است
اونالبایف سفیر قزاقستان در تهران نیز با اشاره به برخی آثار سینمایی ایران او گفت: سینمای ایران پیشرفته است.
وی با اشاره به تلاش وزرای خارجه دو سرزمین افزود: ایران و قزاقستان ارتباطات سیاسی خوبی با یکدیگر دارند، علاوه بر آن در سازمانهای منطقهای نیز از همکاری خوبی منفعت میبریم.
سفیر قزاقستان در تهران با اشاره به این که باید سطح روابط فرهنگی را بهبود بخشیم، او گفت: امیدوار هستم سفر آقای پزشکیان رئیس جمهور ایران فرصتی طلایی برای گسترش روابط فرهنگی دو سرزمین باشد.
اونالبایف خطاب به وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی با گفتن این که شخص شما میتوانید در عرصه همکاریهای فرهنگی نقش مهمی داشته باشد، تصریحکرد: به زودی بیستمین نشست کمیسیون مشترک در قزاقستان برگزار خواهد شد که میتواند در گسترش روابط دو سرزمین سهم بسزایی داشته باشد.
سفیر قزاقستان در تهران او گفت: انجمن ایرانشناسی قزاقستان در آلماتی راه اندازی شده است.
همکاریهای مشترک فرهنگی، هنری، برگزاری هفتههای فرهنگی، تشکیل آثار مشترک حوالی شخصیتهای علمی فرهنگی دو سرزمین، اجرای گروه ارکستر قزاقستان در ایران و تسریع در اجرایی شدن تفاهمنامهها در این جلسه مورد او گفت و گو و بازدید دوطرف قرار گرفت.
دسته بندی مطالب
منبع