انتشار کردن دستورالعمل ایمنی تغذیه‌ای اختصاصی هیئت‌داران_دلچسب

[ad_1] به گزارش دلچسب


دفتر بهبود تغذیه جامعه وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با دقت به فرارسیدن ایام عزاداری و افزایش توزیع غذاهای نذری در مراسم مذهبی، راهنمایی جامع برای مسئولان هیئت‌ها و برگزارکنندگان این مراسم انتشار کرد. این راهنما با مقصد ارتقاء سطح بهداشت عمومی و افت خطرات ناشی از آلودگی مواد غذایی تنظیم شده است.

تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ها درباره انتخابات، سیاست، اقتصاد، ورزشی، حوادث، فرهنگ وهنر و گردشگری و سلامتی را در وب سایت خبری دلچسب بخوانید.


به گزارش

خبرگزاری موج


، در این دستورالعمل پافشاری شده است: مراعات نظافت فردی و محیطی از اهمیت اختصاصی‌ای برخوردار است. منفعت گیری از ماسک توسط افرادی که در فرآیند تهیه غذا وجود دارند، شست‌وشوی صحیح و مکرر دست‌ها با آب و صابون و منفعت گیری از دستکش‌های یک‌بار مصرف از موارد الزامی ذکر شده است. این چنین همه سطوح و تجهیزات باید بعد از هر بار منفعت گیری شسته و ضدعفونی شوند. در این راستا، ساخت محلول ضدعفونی خانگی با ترکیب سفیدکننده و آب نیز آموزش داده شده است. 

دستورالعمل این چنین یادآور می‌شود که نگهداری غذا در دمای مناسب نقش کلیدی در پیشگیری از رشد میکروارگانیسم‌های بیماری‌زا دارد. غذای پخته نباید بیشتر از دو ساعت در دمای محیط باقی بماند و باید به‌شدت سرد و در دمای کمتر از ۵ درجه سانتی‌گراد نگهداری شود. این چنین باقیمانده غذا باید حداکثر تا ۳ روز مصرف شود و از گرم‌کردن مکرر آن اکیداً خودداری شود. 

در قسمت فرد دیگر از این راهنما، روش صحیح شست‌وشوی میوه‌ها و سبزی‌ها بر پایه دستورالعمل چهار مرحله‌ای وزارت بهداشت تشریح شده است: پاک‌سازی اولیه، انگل‌زدایی با محلول کفاب، ضدعفونی با محلول‌های استاندارد همانند پودر پرکلرین یا وایتکس، و در نهایت آبکشی کامل با آب ساده. 

دفتر بهبود تغذیه جامعه این چنین بر منفعت گیری از مواد اولیه سالم و پاستوریزه، روغن‌های مایع با ترانس کمتر از ۲ درصد و نمک یددار تصفیه‌شده پافشاری کرده است. مصرف نان‌های بسته‌بندی‌شده و مجاز همانند سنگک، بربری و تافتون، نوشیدنی‌های سالم همانند دوغ کم‌نمک بدون گاز، و جایگزینی خرما و کشمش به جای قند از دیگر پیشنهاد‌های تغذیه‌ای در این دستورالعمل است. 

در تهیه غذا نیز پیشنهاد شده است از چربی و پوست گوشت پرهیز شود، از حرارت غیرمستقیم در پخت کباب منفعت گیری گردد، و افزودنی‌های غیرمجاز همانند دنبه در غذاها منفعت گیری نشود. این چنین، بر منفعت گیری از ظروف یک‌بار مصرف گیاهی یا آلومینیومی برای توزیع غذاهای داغ و اجتناب از سرو نوشیدنی‌های داغ در لیوان‌های پلاستیکی شفاف پافشاری شده است. 

در این دستورالعمل اصرار شده است: مراعات این نکات بهداشتی و تغذیه‌ای توسط هیئت‌داران و مسئولان پذیرایی، نقش مهمی در نگه داری سلامت عمومی، پیشگیری از مسمومیت‌ها و ترقی فرهنگ تغذیه سالم در جامعه دارد.




دسته بندی مطالب

اخبار فرهنگی

اخبار فناوری

خبر های اقتصادی

خبرهای ورزشی

اخبار کسب وکار

اخبار پزشکی

[ad_2]
منبع

پیشنهاد ما به شما

برگزاری جشنواره امام رضا علیه السلام در همه استان‌های کشور

برگزاری جشنواره امام رضا علیه السلام در همه استان‌های کشور_دلچسب

[ad_1] به گزارش دلچسب به گزارش خبرگزاری موج آخرین مطالب توقیف اموال شرکت با مسئولیت …