[ad_1]
به گزارش دلچسب
مطابق یک مطالعه تازه، مصرف پنیر حداقل یک بار در هفته میتواند با افت خطر ابتلا به زوال عقل مرتبط باشد. در این تحقیق حرف های شده افرادی که بهطور مداوم پنیر مصرف کردهاند، در قیاس با افرادی که پنیر نمیخورند، ۲۴ درصد کمتر گمان دارد که در دوره سه ساله به زوال عقل مبتلا شوند.
محققان دادههای مربوط به نزدیک به ۸۰۰۰ بزرگسال حداقل ۶۵ ساله را مورد بازدید قرار دادهاند و افرادی را که بهطور منظم پنیر مصرف میکردند، با افرادی که به ندرت یا هیچ زمان پنیر نمیخوردند، قیاس کردند. مقصد آنها بازدید این نوشته بوده که چطور مصرف پنیر میتواند بر سلامت شناختی افراد مسن تأثیر بگذارد.
نتایج این پژوهش که در مجله Nutrients انتشار شده، حاکی است افرادی که بهطور منظم پنیر مصرف کردهاند در قیاس با افرادی که پنیر نمیخوردند، ۲۴ درصد گمان کمتری داشته که در طول سه سال به زوال عقل مبتلا شوند. در آخر مطالعه نیز ۳.۴ درصد از مصرفکنندگان پنیر به زوال عقل مبتلا شده بودند، درحالیکه این رقم در افرادی که پنیر مصرف نمیکردند، ۴.۴۵ درصد اظهار شده است.
چرا پنیر برای مغز و جلوگیری از ابتلا به زوال عقل سودمند است؟
محققان به دلایل بسیاری برای تأثیر مصرف پنیر بر سلامت مغز اشاره کردهاند. مقاله آنها در این رابطه میگوید:
«پنیر حاوی پروتئینها و اسیدهای آمینه الزامی است که علتنگهداری نورونها میشود، این چنین ویتامینهای محلول در چربی همانند ویتامین K2 در پنیر وجود دارد که در سلامت عروق و اعتدال کلسیم نقش دارند.»
اما محققان هشدار خواهند داد که نتایج این مطالعه نباید به گفتن اثبات تاثییر قطعی پنیر در جلوگیری از زوال عقل تفسیر شود. آنها میگویند که رویکرد مهم این مطالعه بهصورت شهودی بوده است، به این معنی که فقط ربط را مشخص می کند و نمیتواند رابطه علت و معلولی را قبول کند. عوامل فرد دیگر همانند سبک زندگی، ژنتیک و نوع پنیر مصرفی نیز میتوانند در این مورد نقش داشته باشند.
دسته بندی مطالب